Forfatterne Bjørn Davidsen og Johan Christian Frøstrup med boka som nettopp er gitt ut. (Foto: Jon Aamodt)

Ny bok om Vest-Agder under okkupasjonen

  Jon Aamodt
  24. nov. 2021
  12:49
- Denne boken forsøker å gi et tverrsnitt av hva som skjedde i Vest-Agder de fem årene dette fylket og resten av landet var under tysk styre og stell. Selv om det er over 70 år siden andre verdenskrig sluttet, er det fortsatt mye vi ikke vet om disse dramatiske årene av vår historie. Nye arkiver blir stadig åpnet eller funnet, og disse gir oss ny kunnskap om Vest-Agder under okkupasjonen, Vi har dukket ned i det som så langt er tilgjengelig og funnet svært mye nytt, sier forfatterne Bjørn Davidsen og Johan Christian Frøstrup. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Flere av kapitlene i boken inneholder bilder og stoff som tidligere ikke har vært på trykk, sier Davidsen. 

Av lokalt stoff som er omtalt nevner han Biber-ubåter, observasjon av slagskipet Bismarck og stoff om etterretningsorganisasjonen XU.

- I boken har vi også omtalt noen av de alvorligste lokale landssvik-sakene som gjaldt drap, tortur, mishandling eller angivere, sier Frøstrup. 

Tilgjengelig nå
Forfatterne sier videre at det har vært et omfattende arbeid med en enorm stofftilgang før boka på hele 768 sider nå er tilgjengelig i den lokale bokhandelen. 

- Til og med papir til trykkingen ble en utfordring med tomme papirlagre i flere land, sier Frøstrup.

Tidligere kulturkonsulent, Magne Haugland sier til N247 at ett eksemplar av boka også vil være tilgjengelig på Tangvall bibliotek for de som har lyst til å blade i og ta en nærmere titt på boka. 

Omslaget på boka Vest-Agder under okkupasjonen. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no