Tryg Forsikring anbefaler at nordmenn tenker seg om før de bestiller tur til utlandet nå. – Koronapandemien i Europa blir verre dag for dag, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i selskapet. (Foto: Avinor)

Tryg: Advarer mot å bestille utenlandsreiser nå

  Administrator
  23. nov. 2021
  12:54
Tryg Forsikring anbefaler at nordmenn tenker seg om før de bestiller tur til utlandet nå. 

- Koronapandemien i Europa blir verre dag for dag. Bli hjemme til smittetallene går nedover, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg i en pressemelding tirsdag.

- De som tar sjansen på å reise ut av Norge nå, kan risikere at reisen blir avlyst eller sterkt begrenset på grunn av korona-tiltak på reisemålet. Vi anbefaler at man ikke planlegger reiser til utlandet nå, men venter til pandemien er på retur, sier Irgens videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Reiseforsikringen dekker ikke kostnader i forbindelse med nasjonale tiltak i forbindelse med pandemien, slik for eksempel Østerrike innførte mandag denne uken.

- Det er bare reiseråd utstedt av det norske utenriksdepartementet som gir grunnlag for avbestillingsdekning over reiseforsikringen, sier Irgens.

Forsikringen vil heller ikke dekke utgifter til eventuell karantene eller avlysing av arrangement på reisemålet som følge av korona-tiltak.

Regler kan endre seg raskt
Dersom man likevel reiser ut av Norge, vil reiseforsikringen gjelde som normalt i land der UD ikke har utstedt reiseråd, også dersom man skulle trenge behandling for covid-19.

- På grunn av pandemien kan det være press på helsevesenet på populære turistmål. Undersøk gjerne forholdene på destinasjonen, og vær oppmerksom på at situasjonen kan endre seg på kort varsel, sier han.

Kan endre seg
- Reiser man ut av Norge nå, må man også sette seg godt inn i de reglene som gjelder for reisemålet. Det er viktig å være oppmerksom på at reglene kan endre seg i løpet av kort tid.

- Et godt råd er å kjøpe billetter som kan refunderes eller bookes om, og at man ikke betaler for hotell og leiebil på forhånd. Da reduserer man et økonomisk tap dersom reisen må avlyses, sier Irgens.

Pressemelding fra Tryg
Sist oppdatert 23.11.2021 klokken 13:46 av Nicolai Prebensen

Reiseforsikringen vil heller ikke dekke utgifter til eventuell karantene eller avlysing av arrangement på reisemålet som følge av korona-tiltak, skriver selskapet i pressemeldingen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no