Her klipper Fløys styreleder Leif Arnesen snora på den «nye» Modenabanen. (Foto: Mathias Fredriksen)

Fløys styreleder klippet snora på den «nye» Modenabanen

  Arild Hansen
  23. okt. 2021
  16:24
Splitter nytt kunstgress, sol fra skyfri himmel, og masse av barn som var delt inn i forskjellige storklubber fra hele Europa til ei miniturnering og selvfølgelig nystekte vafler. En bedre åpning av den flunkende «nye» Modenabanen på Flekkerøy, kunne ikke Fløy IL ha ønsket seg.
 
Veldig flott
- Nei, det skal være sikkert og visst. Klokken 11.00 fikk jeg den store æren av å få bruke saksa og klippe snora. Dette har vi i Fløy ventet på lenge. Men nå er et kjempeflott kunstgress på plass, så nå kan både barn og ungdom, samt deres trenere kose seg skikkelig inn i fremtiden, sa en blid styreleder Leif Arnesen etter at saksa var gjemt bort.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det ble en gledens dag for de som hadde møtt opp inne i Lindebøskauen lørdag. Spillere fra junioravdelingen, trenere og en haug av familiemedlemmer fra den yngste søsken til kanskje den eldste besteforelder nøt hvert minutt av de tre timene arrangementet varte.

- For en fin bane, og for et fantastisk anlegg de har fått, var gjennomgangsmelodien blant det voksne publikumet.
 
Fra 2002
Modenabanen ble åpnet i 2002, etter at en haug av dugnadsarbeidere hadde hugget ned mer trær enn det noensinne hadde blitt felt her ute på øya før. Men i de siste sesongene har det buttet i mot. Små og store hull dukket opp på et kunstgress, som hadde sett sine beste dager, og gjort sitt.

Kristiansand kommune kom etter hvert på banen, og det ble satt en pris pålydende 8.2 millioner kroner.

For et par måneder siden satte entreprenør-firmaet Repstad Anlegg AS fra Søgne i gang arbeidet. Med hjelp fra andre bedrifter som støttespillere, kunne en haug av yngre spillere fra både «Man U, Liverpool, Barcelona og Bayern München» lørdag boltre seg på et helt nytt underlag.

Junioravdeling
- Dette er prima for oss. Denne banen er myntet for klubbens junioravdeling, sa Marius Kjørvik Johansen, primus motor bak denne flotte åpningsdagen.

- Magnus gjør en kjempejobb i klubben. Det må du notere deg, og få på trykk. Det fortjener han, avslutter Leif Arnesen.

Fløys styreleder Leif Arnesen t.v. gir mye ros til Marius Kjørvik Johansen for hans arbeid i Fløy, og for det han har lagt ned i forkant av åpningen av den «nye» Modenabanen. (Foto: Arild Hansen)

Selv om sola skinte fra en blå og flott himmel på åpningsdagen, var det kaldt i lufta. Da smakte det med gode og varme vafler. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no