Rune Kittelsen og Øystein Thommesen under rallyet på Mjåvann industriområde i 2017. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Lyst på litt fart og spenning søndag?

  Nicolai Prebensen
  23. okt. 2021
  10:33
Søndag klokken 13.00 går første start i årets Mjåvannsprint på industriområdet i Songdalen.

Det er Kristiansand Automobilklubb som inviterer til fart og spenning denne dagen hvor det er satt opp tre korte etapper som kjøres inne på industriområdet tre ganger, kun på asfalt. Det er meldt litt fuktig vær søndag. Det kan bety litt glatte veier, og mye heftig kjøring hvor publikum får se bilene flere ganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Slik beskrives et sprintrally: 
«Sprintrally er en forenklet utgave av ordinære rallyløp. Løpene er gjerne korte, har få etapper, fullføres i løpet av én dag og man har ingen service under løpet. Ellers følger løpet samme reglement som vanlige rallyløp, og kravene til bilene og sikkerhet er de samme.

Mange førere foretrekker sprintrally da de kan komme på morgenen, kjøre noen kilometer med fart og pakke sammen og reise hjem samme ettermiddag - enkelt og greit. Det er også publikumsvennlig da løpene er kompakte og ikke foregår over store geografiske områder. Ofte blir samme trase brukt flere ganger under ett sprintrally - noe som betyr at man får se bilene komme forbi flere ganger.» (Klippet fra en forhåndsomtale i N247 i 2017).

Per lørdag formiddag er 33 biler påmeldt.

Oversikt over området og etappene under Mjåvannsprinten 2021. (Foto: KAK)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no