Mannskaper fra blant andre Søgne Røde Kors Hjelpekorps søker etter en mann i 40-årene som er meldt savnet fra Tangvall. Mannen har ikke vært observert siden 12. oktober. Også i Søgneelva ble det søkt etter mannen fredag formiddag. Det er medlemmer fra Mandal Røde Kors vann- og elveredningsgruppe som foretar søket i elva. (Foto: Nicolai Prebensen)

Har avsluttet søket i elva

  Nicolai Prebensen, Jon Aamodt
  21. okt. 2021
  19:24
- Vi har søkt med hundepatruljer gjennom natten uten at det er gjort noe funn, sier politiets operasjonsleder Knut Odde til N247 fredag morgen.

Han sier videre at det er søkt ut fra den savnedes bopel og at frivillige mannskaper vil ta opp igjen søket tidlig fredag.

- Mannskapene går snart ut igjen og det vil i løpet av dagen vurderes hvor lenge søket skal fortsette. Vi vil også vurdere om vi skal gå ut med navn på den savnede etter hvert, sier Odde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Søk i Søgneelva
Fredag formiddag er mannskaper fra frivillige organisasjoner igjen satt inn i letingen, og det søkes blant annet fra båt i Søgneelva hvor medlemmer fra Mandal Røde Kors vann- og elveredningsgruppe står for letingen.

Dette søket ble avsluttet rundt klokken 12.00 fredag.

- Fortsetter utover dagen
- Per nå har vi 10 personer som deltar aktiv i søk, og vi kommer til å fortsette letingen utover dagen, sier aksjonsleder Thomas Dønnestad i Søgne Røde Kors hjelpekorps til N247 fredag formiddag.  

Tidligere:
Politiet har iverksatt søk etter en savnet mann i Søgne. Politiet melder at aksjonen ble satt i gang klokken 17.30 torsdag.

- Han er sist sett på Tangvall 12. oktober. I tillegg til politiets ressurser bistår frivillige mannskaper fra Røde Kors og Norske redningshunder, skriver politiet på Twitter.

- Vi holder alle muligheter åpne. Det er per nå ingen spor etter mannen som formelt ble meldt savnet i går. Vi har etterforsket saken siden da og har i ettermiddag i samråd med Hovedredningssentralen satt i gang et søk ved hjelp av flere organisasjoner, blant andre Røde Kors Hjelpekorps og Norske redningshunder, sier politiets operasjonsleder Hans Waage til N247.

Er det mistanke om noe kriminelt i saken?

- Som sagt vet vi ingenting, og holder alle muligheter åpne, sier Waage.

Aksjonsleder Thomas Dønnestad i Søgne Røde Kors hjelpekorps sier til N247 at det torsdag kveld er satt inn store resurser fra hjelpekorpset side.

- Vi har nå rundt 40 mannskaper fra hjelpekorpset i Agder ute på søk og fortsetter utover kvelden, sier han. 

- Redusert styrke gjennom natta
- Så langt har vi ikke noe nytt å melde. Vi fortsetter letingen utover natta med noe redusert styrke, sier operasjonsleder Øyvind Hægeland til N247 like etter klokken 23.30 torsdag. 

Han legger til at det er planlagt å trappe opp igjen med økt letekapasitet med blant annet de frivillige organisasjonene som deltar fra tidlig fredag morgen igjen.

Saken oppdateres.
Sist oppdatert 22.10.2021 klokken 12:18 av Nicolai Prebensen

Mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps, Norske redningshunder, brannvesen og politi er torsdag kveld samlet på KBR Søgne og Songdalens stasjon på Salemsveien i Søgne. (Foto: Roar Tolfsen)

Søket etter den savnede i Søgne- og Songdalselva ble avsluttet rundt klokken 12.00 fredag. Per Hageland (t.v.) og Truls Steen fra Mandal Røde Kors vann- og elveredningsgruppe gjennomførte søket uten resultat. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no