Dette bildet er tatt like etter at "Falkbris" kom seg løs. Fremdeles er lasteskipet svært nære Høllesanden. (Foto: Vidar Ertzeid)

- Har aldri sett noe som ligner dette

  Nicolai Prebensen
  20. okt. 2021
  19:33
- Det var et spesielt syn. Det kommer lasteskip ut fra Høllen vest nesten daglig, og jeg har aldri sett noe som ligner dette, sier Sturla Ertzeid Gahre som bor i Hølleheia og har utsikt mot hele Høllefjorden.

Onsdag kveld like før klokken 18.30 forlater lasteskipet «Falkbris» Hüberts Brygge på industriområdet og skal ut fjorden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Normalt seiler disse lasteskipene midtfjords utover, men dette hadde kursen rett mot Høllesanden. Jeg tenkte at nå må han svinge fort og mye før han setter seg fast, noe han også gjorde. Få sekunder senere stod maskinen tydeligvis i full revers og ikke lenge etter gled den av og kom seg utover. At skipet kom seg løs er helt ufattelig, sier Ertzeid Gahre til N247 som legger til at kursen «Falkbris» hadde er nesten 200 meter i avvik i forhold til det alle andre lasteskip har når de forlater havna.

N247 har vært i kontakt med Havnevakta i Kristiansand som forteller at dette er en hendelse de ikke har hørt om. Heller ikke politiets operasjonsleder hadde hørt om hendelsen onsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Lasteskipet «Falkbris» i det det er i ferd med å komme seg løs fra Høllesanden onsdag kveld. (Foto: Sturla Ertzeid Gahre).

Flo
I følge et annet øyenvitne, Vidar Ertzeid traff lasteskipet Høllesanden rundt ti meter utenfor badebrygga på stranda. Han antar at årsaken til uhellet kan være svært sterke strømmer på grunn av en raskt voksende flo onsdag kveld.

«Falkbris» er nesten 88 meter lang, 12 meter bred og veier 3.479 fullastet (dwt).

Lasteskipet kom fra Sokndal tidligere onsdag og er nå på vei til Herre i Telemark og Vestfold.
Sist oppdatert 20.10.2021 klokken 19:46 av Nicolai Prebensen

Sporet fra Marinetraffic.com viser tydelig at "Falkbris" har vært innom Høllesanden. (Foto: Marinetraffic.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no