- Det er dette som er det gøye med det digitale, sier arrangøren om tilbudet til seniorer i Kristiansand kommune. (Foto: Kristiansand kommune)

For seniorer: - Det er dette som er det gøye med det digitale

  Jon Aamodt
  20. okt. 2021
  14:19
Mandag 25. oktober inviteres til Digital Festival for seniorer på Tangvall bibliotek. 

- Vi inviterer seniorer til å prøve ut det som der de gøye sidene i den digitale verden. Her skal vi ikke snakke om Bank-Id eller andre kjedelige emner, men vi skal se på gaming og bruk av VR-briller for å nevne noe, sier Åse Katalin Macsali, avdelingsleder bibliotekfilialer i Kristiansand kommune til N247. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Åpent hus
Denne mandagen blir det åpent hus i biblioteket på Tangvall fra klokken 09.00 til 14.00, og arrangørene har hentet inn hjelp både fra profesjonelle aktører og «proffe» ungdomsskoleelever fra Tangvall ungdomsskole i Søgne. Hjelperne skal både veilede og gjerne spille med seniorene. 

Macsali sier videre at ved å delta på Digital festival, kan du oppnå større digitale ferdigheter på en morsom og sosial måte. Det er gratis å delta, og påmelding er ikke nødvendig. Det vil også bli enkel servering.

- Opplevelser og underholdning
Seniorer som har testet ut deler av opplegget som blir presentert denne dagen sier at de opplever programmet like mye som opplevelser, underholdning og læring som det de normalt forbinder med gaming.

Avdelingslederen understreker også at dette ikke er en spillturnering for seniorer, selv om nok noen av de unge deltakerne vil være innom også denne delen av den digitale hverdagen. 

Bibliotekets bidrag
- Dette er bibliotekets måte å bidra til at seniorene får et bedre innblikk i den digitale verden på en morsom og underholdende måte, og vi vil være med å vise at data kan være gøy. 

- Arrangementet som har fått navnet Digital festival arrangeres på Tangvall bibliotek mandag 25. oktober og på hovedbiblioteket tirsdag 26. oktober. Flere organisasjoner som arbeider med digitale ferdigheter og eldre står bak festivalen. Vi ønsker velkommen til en spennende og lærerik dag, sier avdelingslederen. 
Sist oppdatert 21.10.2021 klokken 14:15 av Jon Aamodt

Åse Katalin Macsali er avdelingsleder for bibliotekfilialene. (Foto: Privat/Kristiansand kommune)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no