Sportslig leder i Søgne HK, Morten Eikeland viser 3. klassingene fra Nygård skole hvordan håndballspill på bane er. (Foto: Nicolai Prebensen)

«Kast ballen» med 150 tredjeklassinger

  Nicolai Prebensen
  20. okt. 2021
  12:59
Onsdag var Tinntjønnhallen fylt opp av ivrige tredjeklassinger fra barneskolene i Søgne. De kastet ball, nærmere bestemt håndball.

Til sammen deltok rundt 150 barn i et opplegg som er initiert av Norges Håndballforbund, hvor Søgne Håndballklubb er en av få klubber som får støtte til å ha åpen hall med håndballæring for de unge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

«Kast ballen» er et nasjonalt tiltak som skal hjelpe lærere til at enda flere barn får gleden av å leke med ball når de er på skolen. Ved å bruke ferdige undervisningsopplegg, får barn på 1. – 3. trinn en introduksjon til lek med ball og håndball på skolen. Her er det konkurranser, aktivitetsdager og fine øvelser for ulike aldersgrupper.

Gratis
Skolen får både utstyr og undervisningsopplegg, og det er helt gratis å delta. Dette tiltaket er støttet med midler fra sponsorene til Norges Håndballforbund. Lokalt med støtte fra Søgne og Greipstad Sparebank.

- Vi er en av de heldige klubbene som får ha dette opplegget som er en slags avslutning på de tre ukene skolenes elever selv har lekt mye med ball. Her i Sør-Vest er det kun to-tre klubber som får støtte til dette opplegget fra forbundet. I dag lærer vi barna litt mer håndballteknikk, og vi håper selvsagt på rekruttering til klubben etter denne dagen. Ser vi på innsatsen og idrettsgleden i hallen i dag, tror jeg det kommer til å «rause» inn med nye medlemmer, sier en smilende Morten Eikeland.

Han er sportslig leder i Søgne Håndballklubb.

Herlig
Han sier videre at etter pandemien er det herlig å kunne gjøre slike tiltak nå, tiltak som var utenkelige for kort tid siden.

Alle 3. klassingene var gjennom hele seks stasjoner før dagen var omme, og oppvarmingen var BlimE-dansen.

Det er klubben selv som har planlagt opplegget, og Kurt Eckholdt i håndballforbundets region Sør-Vest var imponert over gjennomføringen onsdag.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Ingenting å si på konsentrasjonen til denne 3. klassingen fra Nygård skole i Tinntjønnhallen onsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Jeg stod bare og koste meg da de første klassene var i gang. Ungene stortrivdes, og alt gikk helt på skinner. Klubben har vært flink på rekruttering gjennom en lengre periode og søker de samme opplegget til neste år, kan jeg love at de allerede nå har sendt en svært god søknad, sa han til N247 onsdag formiddag.

Kontaktlærer Karen Elisabeth Abrahamsen på Lunde skole var ikke snauere enn at hun forlangte at vi skrev dette arrangementet opp i skyene.

- Et fantastisk opplegg, sa hun strålende fornøyd på vegne av elevene og seg selv.

Høy aktivitet i Tinntjønnhallen onsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

3. klassingene på Nygård skole varmet opp med BlimE-dansen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no