Etter turen til sjøs fikk fisker Fredrik Axelsen overrakt et NRK-krus av programleder Birthe Bringsvor. (Foto: Arild Hansen)

NRK-team på hummerfiske ved Flekkerøy: - Et eventyr å være med Fredrik på sjøen

  Arild Hansen
  20. okt. 2021
  12:07
Et NRK-team bestående av tre medarbeidere har i to dager vært med Flekkerøy-væringen Fredrik Axelsen på hummerfiske. De fikk en uforglemmelig tur. Fredag kveld blir innslaget vist på «Norge Rundt».

57 hummer
Fredrik Axelsen er en kjent og kjær hobbyfisker fra øya. Han har drevet med et mangfold av fiske helt siden han klarte å komme seg ombord i en båt mutters alene som guttunge. Hummerfiske har alltid stått høyt i kurs. 1. oktober er en merkedag for den hyggelige Mæbøværingen, og han har ikke tall på hvor mange tusen kardinaler han har tatt ut av teinene siden den første turen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Nei, vet du hva. Før i tida, for lenge, lenge siden hadde jeg 20 teiner og fikk gjerne godt over 150 hummer. I de siste årene har jeg ligget på mellom 80 og 90 på ti teiner. Så langt i år har jeg fått 53, pluss de fire jeg dro opp foran kameramannen fra NRK tirsdag, sier Fredrik, og smiler.

Mandag var NRK-teamet med på å sette ut teinene, og tirsdag var det klart for trekking.

Tung sjø
- Vi var ute på yttersida av Mæbø, og det var jo litt yr i lufta og tung sjø. Tidligere i år har jeg fått fire hummer i samme teine to ganger og håpet på en reprise tirsdag. Men nei, det ble med de fire, sier Fredrik til N247 etter dagens fangst.
 
De tre medarbeiderne fra NRK som skal lage innslaget i «Norge Rundt» fredag klokken 19.40, er alle vestlendinger. Det er kun programleder Birthe Bringsvor som har vært på hummerfiske før.

- Det er noen år siden. Jeg var bare en jentunge den gang, sier hun med et smil.

Artikkelen fortsetter under bildet.
NRKs tv-team på plass på brygga etter tirsdagens hummertur. Fra venstre Trond Baugstø, fisker Fredrik Axelsen, programleder Birthe Bringsvor og Åge Taule. (Foto: Arild Hansen).

For Trond Baugstø og Åge Taule var dette helt nytt.

- Det er riktig, men du verden for en flott opplevelse dette var. Det var et eventyr å være med Fredrik på sjøen, sier Åge blid og fornøyd til N247.

Krus
- Hva han vet. Han fortalte så mye om fiske og stedsnavn at jeg nesten har glemt halvparten. Det dukker nok opp igjen når alt har sunket inn. Dette var en nytelse og to fantastiske dager på sjøen utenfor Flekkerøy. Jeg kommer med glede tilbake, sa Birthe Bringsvor før hun overrakte den glade hummerfiskeren fra øya et velfortjent NRK-krus som en takk for turen.

Fredrik Axelsen på vei opp fra båten med ei fiskekasse som inneholder dagens fangst på fire hummer. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no