- Vi har solgt runder for 40 kroner stykket, sier Hannah og Emma som skal springe seks runder hver. (Foto: Jon Aamodt)

- Vi har solgt runder for 40 kroner stykket

  Jon Aamodt
  19. okt. 2021
  12:57
Det er småkaldt og yr i lufta, en typisk oktobermorgen, men det hindrer ikke elevene på Rosseland skole i å løpe rundt skolebygningen tirsdag formiddag. 

- Nå har vi løpt fire runder, vi skal løpe to runder til, sier Hannah og Emma fra femtetrinnet ved skolen. 

De har «solgt» rundene sine for 40 kroner stykket og kan innkassere tilsammen 480 kroner når de har lagt bak seg seks runder hver. Det er ikke penger de kan putte i lomma og løpe på butikken med, alt går som støtte til OGSY i Kenya, en støtte elever ved Rosseland skole har bidratt med i flere år. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Støtte til unge jenter
- Vi ønsker å støtte James sitt arbeid i Kenya slik vi har gjort ved tidligere anledninger, sier lærer Gunhild Ueland, det er hun som koordinerer aksjonsdagen på skolen. 

Den hun snakker om er James Whaitaka. Han har besøkt Rosseland skole ved flere anledninger og har fortalt mye om livet sitt i Kenya. Han kommer selv fra veldig fattige kår i Mathareslummen i Nairobi, og hans største ønske er å hjelpe enslige mødre og deres barn til et bedre liv. 

Whaitaka driver prosjektet OGSY for unge jenter som spiller fotball. Dette er jenter som har fått barn som følge av voldtekt. OGSY er i dag et av Kenyas beste damelag, som mot alle odds har lykkes på fotballbanen. I prosjektet inngår videre bygging av boliger til jentene og en ny barnehage. 

- Bidrar med det de har lyst til
- Nå først er det de eldste elevene som løper mens de minste er heiagjeng. Etterpå bytter vi rundt før vi runder av med kake og lotteri innendørs, sier Ueland.  

Hun understreker at det ikke skal være noe press om å legge igjen mest mulig penger. Utenfor skolen står besteforeldre og foresatte som tilskuere og heier på de unge som løper i vei, og læreren forteller at når elevene «selger» rundene til venner og familie, er det ingen minstepris. 

- Her bidrar alle med det de føler de har lyst til, sier hun. 

Artikkelen blir oppdatert med resultat av årets aksjonsdag når dette blir klart. 

Bildet under: Det holder ikke å bare løpe rundt skolen. Underveis er det stasjoner med oppgaver som må fullføres før elevene får fortsette. Her må det kastes ball gjennom hullene i veggen før elevene kan løpe videre. (Foto: Jon Aamodt). 


De yngste elevene er heiagjeng mens de største løper. Etterpå byttes det. (Foto: Jon Aamodt)

I duskregnet tirsdag morgen løper elevene ved Rosseland skole rundt skolebygningen for å samle inn penger til prosjekt i Kenya. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no