Brannvesenet har rykket ut etter melding om gressbrann ved Tråneveien i Søgne onsdag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Hendelser i Agder onsdag: Jordbrann i Søgne

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  13. okt. 2021
  12:10
Søgne klokken 11.50: Brannvesenet rykker ut på gressbrann i Tråneveien. 

I følge N247s reporter på stedet skal brannstedet ligge et stykke fra kjørevei, og mannskapene er på vei inn i terrenget. 

Svært tørt i grunnen
Stasjonssjef ved KBR Søgne og Songdalen, Jarle Danielsen sier til N247s reporter på stedet at det er et område på 20-30 kvadratmeter som brenner, men det er svært tørt og brenner i grunnen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Dette er trolig fra et bål og kan ha ulmet i flere dager. Selv etter nedbøren som har kommet er det fremdeles veldig tørt nedover i grunnen, sier Danielsen. 

Brannen ble meldt av personer som skulle på jakt og kom over brannen tilfeldig, men det sies samtidig at det har luktet brent i området i flere dager. 

Slukket
Klokken 13.50 er laget fra KBR Søgne og Songdalens mannskaper ferdige og returnerer til stasjonen.

- Vi understreker hvor viktig det er å slukke et eventuelt bål når det skal forlates. Grunnen er svært tørr og som i dette tilfellet kan bålet ha vært forlatt i flere dager før det blusset opp igjen, sier stasjonssjefen.
 
Tvedestrand klokken 09.05: E18- Fløyheitunnelen, retning Oslo. Elg på gal side av viltgjerde. Vis forsiktighet. Patrulje på vei til stedet. Fartsgrense blir satt ned til 50 km/t på stedet. En halv time senere melder politiet at viltnemd, politi og entreprenør er på stedet. E18 stenges for håndtering av elgen.

Klokken 09.53 melder politiet om en meget god jobb fra viltnemnda. 

- Medførte at elgen ble ledet til riktig side av viltgjerdet. E18 gjenåpnet og trafikken går som normalt, skriver politiet på Twitter.

Søgne klokken 08.00: Melding om bil som står i veibanen ved Trybakken retning Søgne. Bilberger er bestilt. Politiet på vei til stedet for å bistå med trafikkregulering i forbindelse med berging. En halv time seinere melder politiets operasjonssentral at bilen er fjernet og trafikk går som normalt. 
Sist oppdatert 13.10.2021 klokken 13:55 av Nicolai Prebensen

Det rapporteres å være svært tørt i grunnen i området KBRs mannskaper har tatt seg inn til onsdag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Stedet hvor et bål blusset opp igjen onsdag. KBR minner på at alle bål må slukkes skikkelig når de skal forlates. Dette fordi grunnen fremdeles er svært tørr på tross av fuktig vær den siste tiden. (Foto: KBR Søgne og Songdalen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no