Barnehagebarn fra tre barnehager på plass på Bragdøya tirsdag formiddag. (Foto: Geir Smebøle)

Hentet opp mye søppel med 60 unge som tilskuere

  Nicolai Prebensen
  12. okt. 2021
  17:20
Tirsdag ryddet frivillige fra Søgne Dykkerklubb opp i «gamle synder» i sjøen ved Bragdøya Kystlags brygger på Bragdøya. Mye kom opp og rundt 60 barn og unge ble vitne til hvor mye som lå på bunnen og viktigheten av å få ryddet opp.

Anledningen var prosjektet «Bragdøya - en søppelfri øy». Karl Klungland, Steinar Monsen og Geir Smebøle i dykkerklubben fikk oppleve at det prosjektet ikke var helt i mål enda.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det ble ryddet med ROV, ført av Monsen, Klungland var flere timer i vannet og Smebøle var båtfører.

Opp kom mange dekk, mange flasker, veldig mye bokser, mobiltelefon og et bankkort. I tillegg ble det funnet en Pioner, full av steiner, som etter en del strev ble tatt vare på.

Strålende
- Dette har vært en strålende dag. Alle de unge har fått seg en god porsjon læring om forsøpling av havet, og jeg må berømme disse guttene fra dykkerklubben som både underviste barnehagebarna og elevene fra skolen på en forbilledlig måte. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Søgne Dykkerklubbs Karl Klungland på vei i vannet for å plukke søppel ved Bragdøya tirsdag. (Foto: Geir Smebøle).

- Da ballongene med søppel kom opp til overflaten ble det en intens «ballongjakt» med våre egne båter, noe som falt i veldig god smak hos alle. Dette er nok en vekker for mange, og det ble fortalt om utfordringene rundt søppel i havet og hvilke konsekvenser det kan ha for fisk og dyreliv. Dette var en god dag, sier daglig leder i Bragdøya Kystlag til N247 tirsdag ettermiddag.

Bildet under: Her dukker ballongen opp på overflaten, fylt med søppel. (Foto: Geir Smebøle).
Sist oppdatert 12.10.2021 klokken 17:53 av Nicolai Prebensen

En Pioner dukket også opp under ryddingen ved Bragdøya Kystlags brygger tirsdag. (Foto: Geir Smebøle)

Mye flasker kom opp i ballongene Karl Klungland sendte opp fra bunnen utenfor bryggene til Bragdøya Kystlag tirsdag. (Foto: Geir Smebøle)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no