Flaggstanga ble sikret med tau og sperrebånd i påvente av kranbil for å få lagt ned stanga på bakken mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Mutterne fjernet: - Kunne gått skikkelig galt

  Nicolai Prebensen
  11. okt. 2021
  16:29
- Lunde skoles flaggstang falt ned like etter et friminutt mandag. Heldigvis stoppet den i et tre, og ingen kom til skade, sier avdelingsleder Tore Håtveit til N247 mandag ettermiddag.

Under sikringen av flaggstanga oppdaget han og vaktmester Jon Vidar Severinsen at mutterne som holder flaggstanga på plass i fundamentet var borte, det samme var bolten som holder flaggstanga på plass når den skal vippes ned. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Når det ikke er noe som holder stanga på plass er det ikke rart den faller. Dette er drøyt og kunne ha endt med en alvorlig ulykke. Dette er heller ikke tilfeldig. «Noen» har vært her og fjernet mutterne og bolten, sier Håtveit videre.

Kranbil
Klokken 13.45 var området sperret av, og Jon Vidar Severinsen avventet kranbil for å få sikret flaggstanga ytterligere.

- Det ser ut som om vi må bygge et helt nytt fundament, denne gangen sveiser vi det. Det er bagateller i forhold til hva dette kunne endt med hvis flaggstanga hadde falt andre veien, og i et friminutt, sier han.

Vaktmester Jon Vidar Severinsen sikret flaggstanga på Lunde skole etter at den falt delvis ned like etter et friminutt mandag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no