Hummerbeslag: Én rognhummer, to under minstemål på 25 centimeter og én over maksimumsmål på 32 centimeter. Alt fra samme sanketeine. (Foto: Arild Hansen)

Hummerfisket: 19 hummer ulovlig oppbevart

  Nicolai Prebensen
  08. okt. 2021
  18:02
Mannskaper fra Kystvaktens KV Nornen og politi gjennomførte fredag ettermiddag inspeksjon av blant annet sanketeiner på Flekkerøy.

Hummerfisket startet 1. oktober og mange hummer havner i kistene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi skal holde på til rundt klokken 18.00 i ettermiddag og fokuset er på oppbevaring av hummer, og at dette gjøres innenfor regelverket, sier inspektør Adrian Brandvik og Bernt Syrstadløkk i Kystvakten til N247.

Under inspeksjonen fredag kom de over over to hummer under minstemål, én med rogn og en over maksimumsmål i samme sanketeine. I tillegg har de beslaglagt tre umerkede teiner.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Inspektør Adrian Brandvik og Bernt Syrstadløkk i Kystvakten viser frem fire hummer som alle var ulovlige å ta vare på under aksjonen på Flekkerøy fredag ettermiddag. (Arild Hansen).

I følge oppsynsmann Espen Halvorsen er det gjort flere beslag gjennom dagen. 

- Vi har hatt fokus på oppbevaring av hummer og i alt har vi sluppet ut 19 ulovlig oppbevarte hummer i dagens aksjon, sier oppsynsmann Espen Halvorsen til N247 fredag kveld.

Han sier videre at det ikke har vært mange teinebeslag, men noen umerkede teiner er tatt opp fra sjøen.

Forebyggende
- Fiskerne er flinke til å merke, men noen gjør ikke en like god jobb, de teinene beslaglegger vi. Vi har hatt mange samtaler på bryggene med hummerfiskere gjennom dagen, og generelt sett er mange svært oppdaterte på regelverket, avslutter han.
Sist oppdatert 08.10.2021 klokken 18:30 av Nicolai Prebensen

KV Nornen ved Skinka på Langenesfjorden torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no