Fire blide jenter i Terrengkarusellen på Flekkerøy torsdag. F.v.: Ingunn Borøy, Ester Haugland, Solveig Haslerud og Bjørg Lund (Foto: Arild Hansen)

- Fantastisk å få med Flekkerøy i Terrengkarusellen

  Arild Hansen
  07. okt. 2021
  16:46
- Her er det en flott løype på 3,3 kilometer i fantastiske omgivelser. Jeg fikk oppleve en natur med tydelige og synlige krigsminner, og underveis kunne man også se en nydelig utsikt utover sjøen, sa Arne Paulsen etter å ha løpt to runder i Terrengkarusellen på Flekkerøy torsdag.
 
En kjempejobb
N247 tok torsdag litt av pulsen på det som skjer underveis i dette tradisjonsrike mosjonsløpet, som gikk av stabelen første gang i 1975.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det var byens tidligere kemner, Egil Bjørgum som fikk ideen om å lage noe for byens befolkning. Gjerne for de som ikke generelt var så veldig ivrige på idrettsfronten etter arbeidstid. Arrangementet fikk navnet Terrengkarusellen, og i dag er dette løpet blitt et kjent og kjært begrep, også utenom kommunens grenser. Det begynte vel med rundt 100-150 deltakere den gang, sier John Humborstad når vi treffer han i målområdet.

1978
Selv ble han med i 1978, og elleve år senere ble han leder. I dag er han utvilsomt Terrengkarusellens «Far», selv om han har en veldig solid gjeng på 35 personer med seg på laget.

- Alle som er med her gjør en fantastisk jobb. Mye skal ordnes før den første deltakeren stiller til start, og så må vi jo ha kontrollen under hele arrangementet frem mot rundt klokken 19.00 når alt av telt og utstyr skal pakkes sammen igjen, sier Humborstad.
 
2.100 er rekorden
Det var på begynnelsen av 1990-tallet at John Humborstad og hans «hær» begynte å tenke litt nytt. De ville utvide dette gøyale mosjonsløpet til noe mer enn bare å farte rundt i Baneheia og i Jegersberg. 

Årene gikk, de utvidet også arrangementet til å bruke nesten «hele» torsdagen, slik at pensjonister eller folk som ikke var i arbeid kunne gjøre unna sitt løp eller tur tidlige på dagen. Det slo an. For å lage ei lang historie mye kortere, kan vi fortelle at deltakerrekorden lyder på 2.100, og i dag er yngste deltaker 10 år, mens eldste har passert de 90. Gjennomsnittet i alder er 47 år på damesiden, og 49-50 år på herresiden.

- Det har vokst veldig, sier Humborstad med et stort smil.

Ikke så rart kanskje, for i løpet av en sesong løpes det foruten i Baneheia og Jegersberg, også i Søgne, på Odderøya, på Lund, på Kjerrane og på Flekkerøy, hvor torsdagens løp altså gikk av stabelen. Det er andre året at Terrengkarusellen er blitt arrangert rundt i Lindebøskauen på øya.
 
- Veldig flott
Men det var ikke bare Arne Paulsen som løp i klassen «Egen bedrift» som skrøt av løypa på øya. Vi traff også en smilende jentegjeng.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Dagens arrangører av Terrengkarusellen samlet på Flekkerøy. Foran f.v.: Kai Gyberg, Reidun Gustafsson, Svein Erik Fagermann, Arild Vehus og Tore Heidenreich. Bak f.v.: sees Åge Holgersen, Inger Britt Bakstad, Ellen Britt Engelstad, John Humborstad, Svein Helge Mollestad, Knut Fosselie og Tor Helge Fosselie. (Foto: Arild Hansen).

- Veldig flott løype i en like flott natur, sa Ingunn Borøy som opprinnelig kommer fra Søgne.

- Og vi var her i fjor, og gleder oss til å ta fatt på turen i år igjen, sa Ester Haugland, Solveig Haslerud og Bjørg Lund før de smilende la i vei ut i løypa i Lindbøskauen.

Og på tampen; uten mat og drikke, duger man visst ikke.

Åtte tonn bananer
- Jeg har vært med i Terrengkarusellen siden 1983. Og i 29 av disse årene har jeg nok delt ut åtte tonn med bananer, rundt regnet. Og veldig, veldig mye vann. I dag går det vel med 150 liter, sier Knut Fosselie.

- Jeg har nok skrevet ned 500.000 navn på deltakerlista siden jeg kom med i styret i 1992, sier broren Tor Helge Fosselie.

Bananer og vann hører til i Terrengkarusellen. F.v.: Knut Fosselie og Tore Heidenreich. (Foto: Arild Hansen)

Arne Paulsen er i ferd må å avslutte dagens økt. Det ble som vanlig to runder rundt i Lindebøskauen, til sammen 6,6 kilometer. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no