- Vi følger opp regjeringens beslutning, og vi bruker muligheten dette gir til å få brukt vaksinedoser som vi sto i fare for å måtte kaste, sier kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik. (Foto: Svein Tybakken, Kristiansand kommune)

Tredje dose for 65 pluss: - Bare kom

  Nicolai Prebensen
  06. okt. 2021
  17:57
Innbyggere i alderen 65 og eldre kan få sin oppfriskningsdose med koronavaksine på drop-in, det vil si uten timeavtale, allerede på fredag.

Dette melder Kristiansand kommune onsdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Tirsdag ble det kjent at alle over 65 skal få tilbud om en oppfriskningsdose med koronavaksine. Det er regjeringen som har fattet beslutningen.  

- Vi følger opp regjeringens beslutning, og vi bruker muligheten dette gir til å få brukt vaksinedoser som vi sto i fare for å måtte kaste, sier kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik.  

Dermed blir det drop-in vaksinering av oppfriskningsdoser i vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret på fredag og mandag, og i Rådhuskvartalet i Kvadraturen på tirsdag.  

Ønsker ikke kaste
Kristiansand kommune har 1.900 doser vaksine fra Pfizer som nærmer seg utløp. Siste dag disse kan settes er tirsdag. Dermed tilbys de på drop-in.

Vaksinasjonssenteret har vært i kontakt med andre kommuner for å høre om de kan bruke dem, og det er satt i verk flere tiltak for å få flest mulig innbyggere til å vaksinere seg, men det er overskudd av vaksine flere steder nå.  

Kastet 25 doser
Mange kommuner har meldt at de kaster tusenvis av vaksinedoser. Hittil har Kristiansand sluppet å kaste mer enn om lag 25 doser.

- Tredje dose for aldersgruppa 65 og eldre hjelper oss å få brukt vaksinedoser vi har i overskudd, sier kommuneoverlegen.  

Derfor får altså innbyggere på 65 og eldre muligheten til å få oppfriskningsdosen på drop-in helt frem til og med tirsdag, eller til overskuddet på 1.900 doser er brukt.  

Seks måneder etter
Husk: Oppfriskningsdosen skal ikke settes før tidligst seks måneder etter vaksine nummer to. Det skal også være minst én uke mellom denne vaksinen og en eventuell influensavaksine. 

Rekkefølgen på dem som skal få oppfriskningsdose er i utgangspunktet som sist: 
  • Først de som er 85 år og eldre og de som bor på sykehjem (uavhengig av alder) 
  • De mellom 75 og 84 år 
  • De mellom 65 og 74 år 
- Vi har ikke tid til å gjennomføre en formell innkalling i denne rekkefølgen før vaksinedosene går ut på dato. Derfor begynner vi altså med å tilby drop-in vaksinering, sier Vik. 

De aller fleste innbyggere på 65 og eldre har fått første og andre dose av fastlegen. Innbyggere over 65 som nå ikke får vaksinen på drop-in de tre åpningsdagene denne gangen, får vaksinen senere.

Det er ikke besluttet hvordan en skal gå frem med vaksinering av oppfriskningsdoser etter at de 1.900 overskuddsdosene er satt. Det blir ikke mulig å bestille time til vaksinering av oppfriskningsdose. 

Artikkelen ble først publisert på Kristiansand kommunes hjemmesider.
Sist oppdatert 06.10.2021 klokken 18:08 av Nicolai Prebensen

Det blir drop-in vaksinering av oppfriskningsdoser i vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret fredag og mandag førstkommende, skriver kommunen i artikkelen. (Foto: Kristiansand kommune)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no