Mål-show da Søgne-herrene utklasset Giv Akt/MK2

Av Frank Solås
Det ble skikkelig mål-show og hat trick på under åtte minutter da Søgne-herrene møtte Giv Akt/MK 2 på Vigeland idrettsplass.
Allerede fra avspark presset et heltent Søgne-lag hjemmelaget bakover på banen og det var bare et tidsspørsmål om når det første målet ville komme. 12. minutter tok det før første målet kom og i løpet av en ellevill periode på åtte minutter ble man vitne til fire scoringer inkludert et hat trick .
0 – 1 kom da Magne Karlsen satt ballen behersket i mål bak hjemmelagets målvakt. 45 sekunder senere doblet samme mann borteledelsen da han lobbet ballen utagbart over målvakten. Tre minutter var det Markus Aamodt som økte ledelsen til 0 – 3 etter høyt press mot bortelagets forsvar.
Etter 20. minutters spill kom Magne Karlsen hvor han alene med bortelagets målvakt fullførte sitt hat trick ved å sette ballen arrogant mellom målvaktens ben. Søgne fortsatt sitt gode spill, men måtte vente til det 38. spilleminutt før neste scoring kom da Stian Aamodt satte et frispark direkte i mål. To minutter før pause fikk hjemmelaget en redusering på et langskudd som gjorde at lagene tok pause med 1 – 5 ledelse til pause.
Mange bytter i andre omgang
Tre bytter i pausen pluss tre bytter utover i andre omgang gjorde at bortelaget bruke over halve omgangen før det scoringer andre omgang. 1 - 6 kom 24 minutter ut i omgangen da midtstopper Jens T. Jærnes raget høyeste i feltet etter et godt innlegg. Fire minutter senere ble Søgne tildelt straffe etter at Jon Djuve ble dyttet i ryggen i straffefeltet og Fredrik Haldorsen var sikkerheten selv fra straffemerket.
Fem minutter før slutt reduserte hjemmelaget til 2 – 7 da Daniel Osestad etter «klabb og babb» satte ballen i mål fra kort hold. Kampens siste scoring kom to minutter før slutt da Jarle Rogstad fastsatte sluttresultatet til 2 – 8 med sin første scoring for sesongen.
Mulighet for å hvile halv-skadede spillere
Søgne-trener Stefan Gislasson var fornøyd med kampen og resultatet.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Full konsentrasjon: Selv med stor ledelse var Søgne-trener Stefan Gislasson hele tiden påskrudd. Foto: Frank Solås).
– Jeg er veldig fornøyd med første omgang, hvor vi det meste gikk på skinner. Med stor ledelse til pause fikk vi muligheten til å hvile flere halv-skade spillere i andre omgang, sa han.
Også bra at de to G-16 spillerne Jonas L. Seim og debutant Fredrik Vidringstad fikk mye spilletid i dagens kamp.
Med denne seieren er Søgne fortsatt ubeseiret. Neste kamp for Søgne-herrene er lørdag 18 september klokken 15.00 når Vigør gjester Nye Søgne stadion.
Sist oppdatert 11.09.2021 klokken 19:42 av Nicolai Prebensen
Feilaktig annullert: Ulrik Stubstad header ballen i mål, men scoringen ble feilaktig annullert for offside. (Foto: Frank Solås)
Debutant: 1. års juniorspiller Fredrik Vidringstad fikk sin debut for herrelaget lørdag i Lyngdal. (Foto: Frank Solås)