Elisabeth Thomassen, Morten Halvorsen og May-Linn Taresenko under øvelsen hvor én av oppgavene var å stoppe en pulsåreblødning. (Foto: Roar Tolfsen)

Derfor var det så mange beredskapsambulanser i Søgne lørdag

  Nicolai Prebensen
  11. sept. 2021
  14:40
- Det er våre sjåfører i beredskapsambulansetjenesten i Agder Røde Kors som har et repetisjonskurs over to dager denne helgen, sier Tom Erik Dønnestad, fagleder transport og ambulanse i Agder- og Søgne Røde Kors Hjelpekorps.

Etter teori fredag ettermiddag og lørdag morgen, med blant andre representanter for Luftambulansen og AMK til stede, var det tid for «skarpe» oppdrag flere steder i bygda. Det var svært realistiske « hendelser» de frivillige ambulansesjåførene møtte på «åstedene» for ulykkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi legger ikke opp til at sjåførene av beredskapsambulansene skal få samme opplæring som de profesjonelle sjåførene til helseforetakene får, men vi lager øvelser som hjelpekorpsene kan forvente å møte når vi er på oppdrag. Det kan for eksempel dreie seg om sykkelulykker, brystsmerter, hjertestans, smittevern, bruddskader, pasientundersøkelser og behandling av kraftige blødninger som pulsåreblødninger, forteller Dønnestad.

Artikkelen fortsetter under bildet.
I alt 12 sjåfører på hjelpekorpsenes beredskapsambulanser i Agder deltok på repetisjonskurset i regi av Søgne Røde Kors Hjelpekorps denne helgen. (Foto: Søgne Røde Kors Hjelpekorps).

I alt måtte sjåførene ut til seks poster fordelt over store deler av bygda, men det ble av hensyn til publikum ikke kjørt «blått» til «skadestedene».

Kurset er en del av de jevnlige oppfriskningskursene korpset gjennomfører for alle sine frivillige.

Fagleder transport og ambulanse i Agder og Søgne Røde Kors Hjelpekorps, Tom Erik Dønnestad under øvelsen lørdag. (Foto: Roar Tolfsen)

Høy aktivitet utenfor Røde Kors-huset på Lunde lørdag formiddag. (Foto: Roar Tolfsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no