Tross to tap i debuten i 2. divisjon i helgen, mener trener Bjørn Hagen at kampene var oppløftende for laget. Bildet med Oda Sangvik Abrahamsen er fra en av de siste kampene i 3. divisjon før pandemien stengte det meste av idrettsaktiviteten i landet. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Debuterte i 2. divisjon: - Oppløftende tross to tap

  Nicolai Prebensen
  06. sept. 2021
  17:26
Denne helgen debuterte Søgne HKs kvinner i 2. divisjon med to bortekamper i Oslo. Det ble tap i begge kampene med 26 - 21 mot Oslo-studentenes IK og 23 - 19 mot Haslum Bærum 2.

- Dette var kalkulerte tap. Begge lagene er svært dyktige, og Oslo-studentenes lag har rundt 800 spillere å ta av. Før sesongstart hadde de omtrent 100 spillere på prøve før de valgte ut rundt 20 spillere. Da sier det seg selv at de er dyktige, sier trener Bjørn Hagen til N247 mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han mener likevel at laget hans presterte bra.

- Vi mangler tre viktige spillere, to i permisjon og én i militæret, og det er noe vi merker. Bortsett fra dette er vi råsterke i forsvar, og vi fikk på ingen måte «rundjuling». Alt i alt var disse kampene oppløftende og stemningen i hele laget er kjempebra. Vårt mål er å spille i 2. divisjon også neste år, og det er jeg fast bestemt på at det er vi gode nok til, fortsetter han.

Han legger til at han er litt overrasket over profesjonaliteten i de to klubbene laget møtte i helgen og sier at det er et godt steg opp fra 3. divisjon til 2. divisjon.

Rush
- Nå er det sikkert ikke slik i hele divisjonen, og disse to lagene er noen av de vanskeligste vi kunne møte i debuten. Vi gikk på en del smeller i form av rush fra motstanderne, men fikk stanset dette i 2. omgang. Forsvaret var på plass, men styrke og kondisjon er noe vi ikke er helt på linje med de to lagene enda, men dette blir et fokus frem mot jul.

- Når dette er på plass blir vi ikke gode å slå, og neste kamp 22. september mot Pors hjemme blir en ny prøve på hva vi står for. Det er en kamp jeg mener vi bør vinne hvis vi blir enda tøffere i nærkampene og løper enda litt mer, avslutter Hagen.
Sist oppdatert 06.09.2021 klokken 18:15 av Jon Aamodt

Bjørn Hagen er trener for Søgne HKs kvinner i 2. divisjon. (Foto: Roar Tolfsen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no