Steinar Monsen fra Søgne dykkerklubb viser frem hva som skjuler seg i spøkelsesredskap som er tatt opp fra havet. (Foto: Jon Aamodt)

- Livet i fjæra er det mest spennende

  Jon Aamodt
  05. sept. 2021
  16:08
- Med tanke på at vi må ta hensyn til covid-19 i år, vil jeg si at det er bra med folk her i Hellviga i dag, sier daglig leder i Midt-Agder Friluftsråd, Magnus Thomassen til N247 når det igjen er invitert til familiedag i det flotte friluftsområdet i Søgne. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han forteller at friluftsrådet får hjelp av blant andre Søgne dykkerklubb, orienteringsklubben og frisbeegolf i tillegg til at det er servering fra kafeen i området. 

- Får se og holde på ukjente ting
Det går en jevn strøm av mennesker langs stiene som fører ut til friluftsperlen ved kysten denne søndagen, og svært mange stopper opp på bryggekanten der Monica Roland har ansvaret for å fortelle og vise frem hva som finnes i fjæra like ved. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Malin (10 år) synes denne sjøstjerna var ekstra fin, lillesøster Leah (5 år) følger interessert med. (Foto: Jon Aamodt).

- Mange av de minste synes det er spennende å få holde en taskekrabbe, ta opp og kikke på ulike sjøstjerner de aldri har sett før eller bare å ta på en av de mange fiskene som svømmer rundt i karene vi har her, sier Roland. 

En stor torsk, krabber og småfisk og et utvalg av annet som rører seg i havet er stilt ut, og hun forteller at de unge ikke bare kikker på, men også har mange spørsmål om det de får se. 

Bildet under: Et spøkelsesgarn, et mistet garn som har stått i havet i mange år, var blant alt det som Søgne dykkerklubb viste frem på bryggekanten i Helleviga. - Vi finner fra fem til 30 slike hver gang vi er ute og dykker. Bare i år har vi tatt over over 1.000 spøkelsesredskap, sier Steinar Monsen fra Søgne dykkerklubb. (Foto: Jon Aamodt). 
Sist oppdatert 05.09.2021 klokken 17:30 av Nicolai Prebensen

Kutling og tangsprell er blant alt livet fra fjæra som Monica Roland viser frem på familiedagen søndag. (Foto: Jon Aamodt)

Mange benyttet anledningen til å prøve fiskelykken i Helleviga søndag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no