Viktig seier for Søgne-herrene – på en dårlig dag

Av Frank Solås
På en dårlig dag ble det 3- 2 seier og fjerde strake tre poenger da Søgne-herrene møtte tabellnabo Lyngdal i 4. divisjonsserien på Nye Søgne stadion lørdag ettermiddag.
I en ikke altfor velspilt første omgang var det Søgne som hadde det spillemessige overtaket uten at laget klarte å spille seg gjennom et lavtliggende Lyngdal-forvar. Første store sjanse fikk etter 25. minutters spill da ballen traff tverrliggeren bak Lyndals unge målvakt. Vi måtte helt frem til 38. minutter spill før kampens første mål da hodespesialist Morten Dalene sendte Søgne i ledelsen da han headet ballen utagbart i mål (noe vi sett mange ganger før). Etter scoringen skjedde det lite og lagene gikk i garderoben med 1 – 0 ledelse til hjemmelaget.
Lyngdal-ledelse midtveis i 2. omgang
Mot spillets gang utlignet bortelaget til 1 – 1 ved Johan Sanden tidlig i 2. omgang, noe som medført at flere av Søgne-spillerne en perioden virket stresset og lite av det offensive spillet fungerte.
Dette medførte at Lyngdal kom mer med i spillet og midtveis i 2. omgang tok laget ledelsen 2 – 1 da Ørjan Tveiten satte ballen bak Søgne-målvakt Fredrik Repstad Hansen.
Tente
Dette målet så ut til å tenne hjemmelagets spillere og bare to minutter etter Lyngdals leder-mål var Magne Karlsen frempå med en nydelig heading over Lyngdal målvakt. Etter denne scoringen jaktet Søgne nye scoringer og etter flere store sjanser var det målsniken Magne Karlsen som fikk æren av å sende hjemmelaget i ledelsen 3 – 2 etter et mønsterangrep.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Comeback for Jon Bartok Djuve etter studier i utlandet. Formen fra sist han spilte i Søgne FK er der fremdeles. (Foto: Nicolai Prebensen).
Etter ledermålet fortsatte hjemmelaget å kjøre kampen uten at det ble flere scoringer til noen av lagene og dermed kunne Søgne-spillerne juble for en viktig sier over en av opprykksrivalene.
Mest fornøyd med seier
Søgne-trener Stefan Gislasson oppsummerte kampen på følgende måte:
- Godt å vinne på en dårlig dag. Vi ble for passive og manglet helt klart tempo, spesielt i andre omgang.  Jeg er fornøyd med forsvarsspillet, selv om vi slipper inn to mål. Og det er godkjent med tre scoringer fremover på en dårlig dag.
Søgne FKs herrer har nå full pott etter fire seriekamper med 12 poeng. Lyngdal ligger på 2. plass med syv poeng.
Sist oppdatert 04.09.2021 klokken 19:47 av Nicolai Prebensen
Daniel Aamodt i kamp mot Lyngdal-forsvaret i 1. omgang. (Foto: Nicolai Prebensen)