Magne vant brødreduellen mot Georg på Flekkerøy

Det ble ikke den nære og tette kampen de fleste kanskje  hadde regnet med i forkant av oppgjøret på Flekkerøy søndag kveld. Til det var Magne Karlsen og hans Søgne for overlegne mot lillebror Georg og hans Fløy 2.
Tre strake
Med søndagens 3-1-seier på Arkicon Arena topper gutta fra bygda på andre siden av Vestergabet tabellen. Fortsetter de i samme stilen vil nok de røde ligger der også fremover.
- Vi satser på det, og opprykk er det klare målet, sa Magne Karlsen (22) til N247 etter kampen.
Broren, Georg (19) støtter utsagnet.
- Joda, Søgne har et solid lag i år og vil nok ligge der oppe, sier Georg.
Pappa Helge har nok ennå en del Flekkerøy-blod i årene, og kanskje derfor valgte de to brødrene å forsøke seg i Fløy for fem år siden. I en klubb som var på offensiven og ønsket å krype oppover i divisjonssystemet her hjemme. Magne var der i 4-5 år og fikk med seg syv-åtte A-kamper. På andrelaget herjet og hamret han inn masser av scoringer. Georg spilte en del juniorkamper, men skader i både menisk og korsbånd satte han ut av spill i nesten to år.
- Det går greit nå, sier Georg, etter å ha opplevd  at hans Fløy 2 i perioder ble overkjørt av moderklubben sin.
Best i alt
Lørdag spilte Fløys A-lag 2-2 mot Arendal. Et par-tre av gårsdagens spillere som startet på benken, ble benyttet mot Søgne. Det var ikke nok til å motstå at gjestene bølget frem det ene angrepet etter det andre. Søgne var nemlig best i alt før pause. Et pottetett forsvar og en løpesterk midtbane presset Fløy 2 bakover, og den eneste sjansen Fløy hadde i de første 45 var et flott skudd i tverrliggeren.
Det ble 0-1 etter 26 minutter da Fredrik Haldorsen skjøt løst på yttersiden av Fløy-keeper, og ballen trillet inn over streken (bildet). 0-2 ble det like før sidebytte da Sander Tønnessen headet uforstyrret i mål etter at Fløys sisteskanse bokset ballen inn i en Søgne-spiller, og Sander gjorde ingen feil på returen som fulgte.
Burde vunnet mer
Ti minutter ut i andre omgang fikset Sander Tønnessen sitt andre og Søgnes tredje mål. Forøvrig etter herlige dribleferdigheter inne i boksen av Magne Karlsen.
Nå ventet nok de tilreisende publikumene fra Søgne på en kalasseier, men det stoppet med de tre da hadde i lomma . At Markus Aslaksens reduserte for Fløy da kampuret bikket de 90, var kanskje like greit. For når ikke gjestene klarer å putte på flere mål når sjansene byr seg, ender det i mange tilfeller i ei scoring imot.
Søgne viste solide takter i store perioder, og de blå fra øya hadde mer enn nok med å forsvare seg.
- Vi må rykke opp i år. Dette skal gå veien, sa en ivrig Søgne-gjeng som hadde tatt turen ut til øya, i en kamp som ble avsluttet i flombelysning. Det lakker mot høst.
Tre brødre Aamodt hadde all grunn til å smile etter seieren. F.v. Daniel, Markus og Stian. (Foto: Arild Hansen)
Sander Tønnessen like før 3-0 scoringen til Søgne. (Foto: Arild Hansen)