Gro-Anita Mykjåland og Trygve Slagsvold Vedum under møtet på torvet på Tangvall onsdag. Rundt 65 velgere hadde møtt frem. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Selvfølgelig skal jeg slåss for Søgne

  Nicolai Prebensen
  18. aug. 2021
  13:06
Onsdag formiddag møtte stortingskandidat Gro-Anita Mykjåland og statsministerkandidat Trygve Slagsvold Vedum, begge Senterpartiet, rundt 65 velgere på torvet på Tangvall. I en halv time ble det stort sett kun snakket om reversering etter kommunesammenslåingen og Slagsvold Vedum gikk langt i å love at dette skulle ordne seg.

 - Selvsagt skal jeg slåss for Søgne hvis vi får regjeringsmakt, og innbyggerne i Søgne vil reversere. Gjør jeg ikke det bør jeg finne på noe annet å gjøre, sa statsministerkandidaten til de fremmøtte og høstet applaus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han sa videre at en reversering vil kreve en folkeavstemning i den gamle kommunen, og selv om det må en endring av kommuneloven for å få dette til, vil han gjøre det han kan for å få gjennomført den prosessen.

- I denne prosessen med kommune- og fylkessammenslåingene rundt i landet lyttet ikke regjeringen til folket og sentraliseringsprosessen var i gang. Søgne er en forholdsvis stor kommune sett i landsmålestokk, den er lettdrevet på grunn av de korte avstandene og ble drevet godt inntil sammenslåingen. Det vil ikke bli veldig vanskelig å danne en ny kommune her, sa Slagsvold Vedum videre.

61 prosent for
Gruppa «Vi som vil ha Søgne tilbake» gjennomførte nylig en telefonundersøkelse via InFact hvor over 700 personer i bygda ble intervjuet. 61 prosent av de oppringte ville ha en reversering. Under folkeavstemningen i 2016 hvor 51,84 prosent av de stemmeberettigede avga sin stemme var tilsvarende tall 62,4 prosent.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Trygve Slagsvold Vedum på Torvet på Tangvall onsdag formiddag. T.v. stortingskandidatene Gro-Anita Mykjåland og Anja. N. Abusland med en ung kommende velger på armen. (Foto: Nicolai Prebensen).

Lederen i gruppa, Sigurd Berg Aasen mente at dette møtet betydde mye.

- Det er tydelig at de to kandidatene i stortingsvalget 13. september har tro på oss, og i denne saken er ingenting låst. Dette møtet var svært positivt med hensyn til å få gamle Søgne kommune tilbake, slo han fast.
Sist oppdatert 18.08.2021 klokken 17:21 av Nicolai Prebensen

Gruppeleder i Senterpartiet Ole Magne Omdal (t.v.) og Sigurd Berg Aasen i gruppa "Vi som vil ha Søgne tilbake" tok i mot statsministerkandidat Trygve Slagsvold Vedum på Tangvall onsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no