- I dag er jeg stolt av dere, Fløy-gutter

Fløy både ledet og lå under mot Vard/Haugesund, men i dramatiske minutter på overtid ordnet gjestene sjøl 2-2 på et selvmål, slik at et uhyre viktig poeng ble igjen på Arkicon Arena på Flekkerøy onsdag kveld.

Gode før pause
- I dag er jeg stolt av dere, Fløy-gutter, sa trener Vebjørn Urdal da han samlet hele troppen i midtsirkelen etter kampen.

Gjestene vestfra kom til øya som det tredje beste laget i PostNord-ligaen avdeling 2. etter syv spilte serierunder. Fløy lå mutters alene i en tett bunnstrid, og med kun fire scoringer og tre poeng, var det vel en selvfølge at Vard var favoritter i solsteiken denne onsdagskvelden.

Men de blå og hvite gikk rett ut i det som kalles for hundre, og allerede etter ni minutter kunne de slippe jubelen løs. Et flott og presist corner fra Sebastian Fredriksen ble slått over Vard-keeperen, og fra skrå vinkel på motsatt stolpe banket Thomas Nygaard ballen inn i motsatt vinkel. Et praktmål. Men Fløy ga seg ikke med dette. De presset på utover i omgangen, og de var nærmere 2-0 enn gjestene var redusering. Etter halvspilt kamp luktet det faktisk tre poeng mot et heller tafatt Vard-lag, som hadde et ungt mannskap som telte 21-22 år i snitt.

To minutter
Men lukta på en trepoenger forsvant som dugg for sola bare i løpet av tre minutter (54-57 min.) etter hvilen. Først fikk Vard et litt tvilsomt straffe i mot seg etter en hands, og det stod 1-1 (Stian Barare). Så rotet Fløy-keeper Ante Knezovic det til inne i femmeteren, og kampen var plutselig snudd. Det stod 1-2, (Erling F. Myklebust), og fortvilelsen lyste i Fløy-laget.

Noe senere fikk Vard en spiller utvist etter to stygge taklinger, og nå var det bare for Fløy å kjøre på alt det de var gode for, som de gjorde det før pausen. Men det som ble levert videre, ble rett og slett for primitivt. Det ble stadig slått pasninger på tvers av midtbanen, noe en solid Vard-mur takket og bukket for. Halvsjansene som ble produsert falt ut i intet. Helt frem til det over høyttaleranlegget ble opplyst om minimum fem minutter overtid. Først hentet Vard-keeper Thomas Kinn frem ei feberredning, før en av hans lagkamerater pirket ballen i eget nett, og sløste bort tre poeng.

- Nå ble det heldigvis ei scoring mot slutten, og det fortjente gutta i dag, sa en glad Fløy-trener etter kampen.

Lørdag kan Fløy sikre seg årets første seier. Da møter de Vindbjart i 1. runde i NM på Moseidmoen.
Fløy-spillerne kunne juble over scoring allerede etter ni minutter. (Foto: Arild Hansen)