Tjomsland dominerte de svenske Derby-kvalifiseringene

Publisert

Av Richard Ekhaugen, Team Tjomsland
Øystein Tjomsland befestet sin posisjon som en av travets beste utøvere tirsdag kveld. Hans juniorer vant begge kvalifiseringsløpene til Svenskt Kallblodsderby i Östersund.
Den sørlandske topptreneren hadde ni stallhester til start i kvalifiseringsløpene til de gjeve Derby-løpene med 700.000 svenske kroner til vinneren. Syv av disse kvalifiserte seg til finalene onsdag 4.august. I den åpne klassen vant Tjomsland-hestene Tangen Bork og Brenne Bas hvert sitt forsøk, sistnevnte på målfoto foran stallkameraten Langlands Høvding.
- For noen hester han har, Øystein Tjomsland!, utbasunerte traveksperten Anders Mikkelborg fra studioet hos TV-kanalen Rikstoto Direkte.
Storfavoritten innfridde
Med andreplass til Malifika og tredjeplass til Grisle Tore G.L. kunne Tjomsland gå inn i sportrekningen til finaleløpene med et stort smil. Den store forhåndsfavoritten til Derby-tittelen, Tangen Bork, skuffet ingen av sine tilhengere da han sammen med sin faste kusk Tom Erik Solberg lekte med konkurrentene den siste halve runden. Da Solberg ba om fartsøkning forsvant bare Tangen Bork ifra motstanderne på lette føtter til enkel seier. Favorittskapet ble med andre ord ikke noe mindre før finalen.
- Det er mer å gå på, han vant helt utruet, var skremmeskuddet av en beskjed til konkurrentene fra seierskusk Solberg etter løpet.
Tjomsland kvalifiserte også Nelson August og Føynland Anna til finaleløpene for 4-åringene. Førstkommende søndag går kvalifiseringsløpene til de svenske Kriterie-løpene, denne gang for de tre år gamle hestene. Den sørlandske stortreneren har ikke mindre enn 14 (!) stallhester på startstreken denne dagen.
Sist oppdatert 21.07.2021 klokken 10:47 av Nicolai Prebensen