Nye "Sille Marie", slik tegningene fra Karstensen Shipyard ser for seg i skrivende stund. (Foto: Karstensen Shipyard)

Bygger tråler på over 65 meter

  Nicolai Prebensen
  21. juli 2021
  12:10
- Prosjektet vil sette en helt ny standard for pelagisk fiske i Nordsjøen og Norskehavet. De beste folkene skal ha det beste verktøy, og det får de nå, med god margin, sier Carl Aamodt til N247 tirsdag kveld.

Han legger til at utslippsmessig er dette en revolusjon. 

- Vi sparer årlig utslipp tilsvarende 75.000 personbiler med realisering av dette prosjektet. Det er fantastisk. Kanskje gir det litt perspektiver i forhold til de lokale tiltak i klima og miljødebatten. Dagens «Sille Marie» vil erstatte den pelagiske tråleren «Salvøy» som vi kjøpte i vinter, mens «Salvøy» fases ut. Denne båten ligger for tiden i opplag i Mandal, sier Aamodt videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

I pressemeldingen fra Karstensen Shipyard i Skagen skriver Kent Damgaard at verftet har inngått en kontrakt om design, bygging og levering av en ny 65,9 meter lang pelagisk tråler.

Søgne
«Sille Marie AS er hjemmehørende i Søgne, ved Kristiansand i Norge, og er ejet af tre brødre Aamodt: Carl, Tom Arne og Yngvar, på den ene side og familien Salthaug, med Bastian, Tobias, Yngvar og Bent, på den anden side. Fartøjet bliver Rederiets første nybygning, og skal afløse nuværende «Sille Marie», som blev indkøbt fra Sverige i 2011. 

Rederiet ledes af Carl Aamodt i samarbejde med skippere Bastian og Yngvar Salthaug.»

Kontraktsummen er på 305 millioner norske kroner hvor rundt 30 millioner skal brukes på utslipps- og miljøfremmende tiltak.

Sist oppdatert 21.07.2021 klokken 17:24 av Nicolai Prebensen

Sille Marie AS drives av Carl Aamodt i samarbeid med Skipperne Bastian og Yngvar Saltahug. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Bastian Salthaug ombord på nåværende Sille Marie.. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no