Danseglade seniorer klare for å innvie takterrassen på Kleplandstunet tirsdag. (Foto: Jon Aamodt)

- Dans oppå taket

  Jon Aamodt
  20. juli 2021
  15:32
Det var ikke dans oppå bordene som ble servert i Søgne tirsdag, derimot fikk rundt 25 danseglade seniorer anledning til å danse på taket av nybygde Kleplandstunet da takterrassen på det nye flotte omsorgssenteret ble «offisielt innviet» denne flotte sommerdagen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Endelig nærkontakt
Den flotte innvielsen av takterrassen var et samarbeid mellom de to gruppene i Søgne seniordans og enhetsleder i Kristiansand kommune Kari B. Johnsrud. Enhetslederen ønsket de spreke seniordanserne velkommen og minnet samtidig om den viktige folkehelsegevinsten dansen er med på å gi til alle som på denne måten holder seg aktive i godt voksen alder. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Siden sist høst har vi kun hatt en samling, men da med «pinner» for å holde avstand. Nå er vi alle fullvaksinerte, vi spriter oss og er forsiktige, men for første gang på lenge kan vi danse sammen slik som vi ønsker, sier Kari Wetrhus Jensen. Hun er, sammen med Erling Flaen, instruktører for en av de to lokale dansegruppene. (Foto: Jon Aamodt).

- Nå kommer saksa
Seniordansen i Søgne består av to grupper som trener henholdsvis tirsdag og onsdag under ledelse av Anne Lise Schaldemose på tirsdagene og Jensen og Flaen på onsdagene. På taket til Kleplandstunet denne dagen er de rundt 25 danserne fra begge disse gruppene. 

Det er Schaldemose som drar i gang dansen mens «Sommernatt i Froland» strømmer ut fra medbrakte høyttalere. Selv om danserne helt sikkert har øvd og danset flere ganger til kjente melodier får de kyndig instruksjoner underveis, og mens sommernetter avløses av Søstrene Eikås og amerikanske country-artister høres: siden sammen  ut, ...bytte fot inn.... og nå kommer saksa, ..siden inntil kryss.

- Potensielle beboere
- Vi får hjelp av noen ungdommer til å steke vafler til pausen, og når dansen er ferdig har jeg invitert til omvisning i leilighetene i en av etasjene. Det kan jo tenkes at noen som er her i dag vil flytte inn her en gang i årene som kommer, sier Johnsrud mens de danseglade seniorene fortsetter å svinge seg på takterrassen med utsikt helt ut til horisonten utenfor Høllefjorden.  
Sist oppdatert 20.07.2021 klokken 15:59 av Nicolai Prebensen

Kari B. Johnsrud er enhetsleder ved omsorgssentrene på Tangvall, (Foto: Jon Aamodt)

Anne Lise Schaldemose (i midten) er klar til å sette i gang første danseoppvisning med Søgne seniordans på takterrassen til Kleplandstunet. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no