- Et skilt eller aller helst et flagg som kan sees fra sjøen på plassen som er ledig ville vært en hyggelig tjeneste for båtturistene, sier Jens Kristensen. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Vi må utnytte det vi har før vi bygger nytt

  Nicolai Prebensen
  18. juli 2021
  17:57
- Det er snakk om et behov tre eller fire uker om sommeren. Får vi det til slipper vi å bygge nye anlegg, sier Jens Kristensen, styremedlem i Høllen & Solta båthavn.

Det han snakker om er et skilt eller et flagg som forteller båtturister at båtplassen din er ledig i et gitt tidsrom.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg får mange telefoner fra båtturister daglig, og flere og flere av båtfolket ønsker å ligge i havn om nettene. Her i Solta er spesielt den kommunale leiekaia, denne helt ytterst, ganske slunken med båter disse tre ferieukene, og jeg vet at mange er ute sammenhengende i hele denne perioden. Da mener jeg det bør være mulig for andre å kunne disponere plassene en natt eller to, sier Kristensen til N247 søndag ettermiddag. 

De kommunale båtplassene er store, og mange besøkende sjøveien ville kunne bruke disse dersom plassene ble merket med skilt eller flagg som fortalte om båtplassene var ledige eller ikke. På skiltet kan leietakerne skrive hvor lenge plassene er ledige.

Hele havna
Kristensen presiserer at han gjerne vil at dette systemet også kan gjelde for resten av havna.

- Dette er et system som du finner overalt i Sverige og Danmark og er ikke mye prøvd i Norge, fortsetter Kristensen.

Han understreker at dette per i dag kun er en tanke, og både kommunen, andelseierne og styret i båthavna må bifalle et eventuelt forslag om innføring av tjenesten.

- Dele
- Vi må utnytte det vi har etter hvert og ikke bare bygge nytt. Det koster mange penger, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Høllen & Solta båtahavn (t.v. på bildet) tatt for en tid tilbake. (Foto: Privat).

N247 snakket med to tilfeldige andelshavere i havna søndag og møtte både skepsis og bifall. 

Villig
Den ene var helt tydelig på at han ville «låne» bort båtplassen sin dersom han skulle være borte for en lengre periode. Den andre var mer skeptisk og mente at de som leier på den kommunale delen betalte nok for en båtplass om ikke de skulle låne bort plassene sine i tillegg. Ingen av dem ønsket å stå frem i avisen.

- Jeg har mer tro på at dette vil virke dersom det ble opprettet en Vipps-ordning slik at gjester kunne sende en liten sum for å ligge, mente skeptikeren.

Den ytterste brygga i Solta båthavn hadde mange ledige plasser søndag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no