Lisbet og Jan Trygve Tellefsen utenfor huset i Vågsbygd. (Foto: Arild Hansen)

Frastjålet el-sykler, utstyr og verktøy for 100.000 kroner

  Arild Hansen
  18. juli 2021
  13:34
- Dette er bare trist og fortvilende. Her kommer vi hjem fra en nydelig tredagers båttur, og så ser vi utover lørdagen at uvedkommende har brutt seg inn i garasjen og stjålet to nesten helt nye el-sykler, sykkelutstyr samt verktøy, sier Lisbet og Jan Trygve Tellefsen fra Vågsbygd.
 
Nøkkelboks
Ekteparet, som bor kloss ved innkjørselen der du kjører inn mot Vågsbygd stadion, dro onsdag ut med båt fra Auglandsbukta. Beregnet hjemkomst var lørdag, og etter tre smeigedager, skulle det bli godt å komme hjem, til der Jan Trygve er oppvokst.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi ventet sønnen vår og barnebarn på besøk fra Oslo, sier Jan Trygve.

- Etter ei stund skulle jeg bare nedom kjelleren og hente noe, da jeg tok en svipp innom garasjen. Og da la jeg til min store forskrekkelse merke til at begge syklene var borte. Bare to hjelmer lå igjen, sier Lisbet til N247 søndag.

Nøkler til huset hadde de lagt i en nøkkelboks utenfor inngangsdøra til garasjen i underetasjen.

- Tyvene forsøkte seg først på døra med et brekkjern, ser det ut som. Da de mislyktes med det, har de på en pen og pyntelig måte brutt opp nøkkelboksen. Det er tydelig folk som kan dette, for boksen var nesten like hel etterpå. Og jeg som trodde at slike bokser med egen kode skulle være helt sikre. Det er de tydeligvis ikke. Så nå blir det garantert ingen boks utenfor hos oss igjen, sier Jan Trygve Tellefsen.
 
Rundt 70.000 kroner
Hver av de to nesten splitter nye syklene kostet 35.000 kroner. I tillegg er begge sykkelveskene borte, med en del utstyr oppi.

Artikkelen fortsetter under bildet.
- I denne nøkkelboksen har de brutt seg inn, sier Jan Trygve Tellefsen. (Foto: Arild Hansen).

- Og så ser jeg at utstyr jeg har liggende i forbindelse med jobben min, også er borte vekk. Alt er bare surt og fortvilende. De har tatt med seg verdier for sikkert 100.000 kroner, sier Jan Trygve.

Syklene er av typen «Giant». De er registrert i «Solid Insurance», som er Nordens største sykkelregister. Men, tyvene har også tatt seg tid til å ta turen opp til hovedinngangen. Her har de tatt med seg ei stor og fin blomsterpotte.

- Jeg vannet begge pottene før vi dro på tur, og nå er den ene borte, sier Tellefsen, som anmelder tyveriet til politiet.

- Tyvene tok ikke med seg hjelmene, sier Lisbet Tellefsen. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no