Tre skyttere fra Flekkerøy samlet foran det nye flotte skytterhuset før helgens feltskyting. Fra venstre styreleder i KGP Thomas Aanundsen, skytter Rune Elefsen og Morten Teinum som er både dommer, tekniker og skytter. (Foto: Arild Hansen)

Bygget skyteanlegg til 14,5 millioner kroner: - Visst kan vi være stolte

  Arild Hansen
  04. juli 2021
  17:18
- Visst kan vi være stolte. Den nye skytebanen til Kristiansand Garnisons Pistolklubb (KGP) og Kristiansand Pistolklubb er blitt så fin som tenkes kan, sier Thomas Aanundsen, Morten Teinum og Rune Elefsen, alle fra Flekkerøy.
 
14,5 millioner
Den nye banen har fått navnet Kristiansand Pistolbane, og ligger inne i skogen oppe på Farvannet, kloss ved fylkesveien mellom Tveit og Ålefjær.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi har fått et supert anlegg, med to gode naboklubber i Kristiansand & Omegn Skytterlag og Kristiansand Jeger & Fiskerforening, som har hver sin bane. Under helgens feltmesterskap med et innlagt KM, låner vi deres baner. Og vi må bare takke Roy Mørenskog Baumann og Thor Christian Søndergaard for noen flotte lagte løyper, sier Thomas Aanundsen som er styreleder i KGP.

Det nye skytterhuset stod ferdig i fjor, men grunnet covid-19 har det vært lite aktivitet. Vinterstid har klubben treninger og konkurranser i kjelleretasjen i Gimlehallen.
Det nye anlegget har kostet klubben 14,5 millioner kroner.
 
320 medlemmer
- Vi er 320 medlemmer i klubben. Vi har hjelp av sponsorer, og så har vi søkt om midler forskjellige steder, sier Thomas, og fortsetter;

- Det er bygget 40 standplasser, og alt går elektronisk, dette til en pris av 2,2 millioner. Det heter «Sius», og kommer fra Sveits. Dette systemet er det beste som finnes i hele verden, og det er det eneste som er godkjent i store internasjonale finaler, sier øygutten, som legger til at her er det også en kafé og fine toalettfasiliteter.

Dette anlegget ble ikke benyttet under søndagens stevne.
 
Artikkelen fortsetter under bildet.
Skyttere klare på standplass. (Foto: Arild Hansen).

Fra øst og vest
Under helgens pistolskyting kom det deltakere også utenfor Agders grenser. Det var totalt 212 starter, fordelt på rundt 100 skyttere.

- Og det som varmer ekstra i varmen, er at det dukker opp nye skyttere, og vi har tro på at det blir en sammenslåing av de to pistolklubbene i løpet av høsten. Så det skal bli gøy fremover på det nye pistolanlegget vårt, fortsetter Thomas Aanundsen.

- Jeg og kona mi Victoria, bor på Vedderheia i Søgne, men er medlemmer i både Greipstad Pistolklubb og KGP. I helgen skyter vi for sistnevnte klubb. Vi trives veldig med det, sier Espen Sivertsen til N247 i en av skytepausene.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Dronefoto av anlegget. (Foto: Bent Øystein Bostad)

1949
Kristiansand Garnisons Pistolklubb ble stiftet i 1949, og det er først nå at de kan stille med et rent damelag. Det er tyve år siden sist at KPK arrangerte et feltstevne.

Bildet under: - Det er bygget 40 standplasser, og alt går elektronisk. Det heter «Sius», og er et system fra Sveits, sier Thomas Aanundsen søndag formiddag. (Foto: Arild Hansen).
Sist oppdatert 04.07.2021 klokken 17:55 av Nicolai Prebensen

Det er et godt og trivelig skyttermiljø. Og en kaffeskvett må til mellom øktene. Fra høyre sitter Elise Baumann, Tom Ånesland, Svein Dagfinn Helldal, Jan Erik Farevåg og Roy Mørenskog Baumann (Arild Hansen foto). (Foto: Arild Hansen)

Ekteparet Vicktoria og Espen Sivertsen bor i Vedderheia i Søgne. De er medlemer i Greipstad Skytterklubb og KGP, og det var sistnevnte klubb de representerte i helgen. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no