Mandag gjør rekeprisen et kraftig hopp

Publisert

Skal du nyte et godt måltid med reker til dagens priser, må du skaffe deg de røde i løpet av helgen. Mandag gjør rekeprisen et kraftig hopp, og enkelte innen bransjen tror at prisen per kilo kan passere 300 kroner.
 
Også fra nord
- Nå skal ikke jeg kommentere hva hver enkelt butikk kan komme til å ta for kiloen, men våre kunder har fått beskjed om at prisene gjør et godt byks over helgen, sier Jan Gumpen, daglig leder hos Domstein Sjømat på Flekkerøy.
- Rekekvotene har gått ned, og på denne tiden og i mange uker fremover er etterspørselen stor. Vi bruker mye av vår arbeidstid til å skaffe oss «ræg», som det heter her ute på øya. Vi henter langs Sørlandskysten, og så får vi reker sendt med fly helt fra nord, sier Gumpen.
I og med at det ikke fiskes så mye reker på denne tiden, øker selvfølgelig prisene til både fiskerne og butikkene.
 
Dyrt forarbeid
Hva det egentlig koster før du endelig kan nyte et godt rekesmørbrød er det vel heller få som tenker over. Den første etappen for en fisker er først å skaffe seg den lille delikatessen. Da er det ut på revet med reketråleren, gjerne med et par tre mannskap ombord. Trålen skal settes og tas inn. Rekene skal kokes ombord, kjøles og fraktes tilbake til mottaket. Så skal det veies, videre inn på kjøl, før sjåføren i bedriften frakter kassevis med reker ut til butikkene. Der igjen overtar personalet og plasserer rekene i kjøledisken.
- Dyrt, eller?
- Hvis du ser på hva som egentlig ligger bak av arbeid for å få reker til butikkene, er det flere ledd de skal gjennom før du kan kose deg med sjømaten, fortsetter Jan Gumpen som for tida har noen travle dager på «Bua» ute på Geiderøya.
N247 har vært i kontakt med enkelte i bransjen, men de ønsker ikke å uttale seg om hvor mye det vil koste for en kilo med reker fra mandag. En pris på 300 kroner per kilo har det tydeligvis vært snakket om.
Sist oppdatert 24.06.2021 klokken 17:13 av Nicolai Prebensen
Udvaar lll losser reker på Geiderøya 18. februar i år. (Foto: Arild Hansen, arkiv)
Powered by Labrador CMS