Båttoget på Flekkerøy 17. mai 2020 på vei inn Skibbusundet. Slik kan det bli i år også. (Foto: Arild Hansen, arkiv)

Kopi av fjorårets 17. mai-feiring på Flekkerøy

  Arild Hansen
  06. apr 2021
  15:27
Årets 17. mai-feiring blir en tro kopi av fjorårets nasjonaldag på Flekkerøy. Eller, nærmere bestemt til sjøs langs svabergene rundt deler av øya.
 
Stort oppmøte
En armada av båter i mange forskjellige varianter møtte opp i en båtkortesje som ble møtt av «heile øyas» befolkning. Samt at det også kom mange folk fra fastlandet. Folk stod langs svabergene, på bryggene til både hus, hytter og skibbuer, og mange brukte både beina, og to- og firehjulinger for å rekke å ta i mot alle båtene som samlet seg etter endt rute inne ved fiskemottaket på Geiderøya. Der ble det holdt taler, og i spann med en variert underholdning ble tradisjonen tro også den populære Flekkerøy-prisen delt ut. Det vil også skje i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Vaiende flagg
Ombord i de mange båtene var folk kledd til fest. Hundrevis av vaiende Norgesflagg steg til værs fra bunadskledde borgere. Øyas egne musikanter, samt veterankorpset spilte det de var gode for, og kunne sikkert høres også fra Vågsbygd-sida. Skoleskipet Sørlandet lå ute i Vestergabet og hilste 17. mai-kortesjen velkommen. Det samme gjorde Redningsselskapet med både båt og vannscootere fra sin flåte.

Reglene om smittevern og sjøvett ble fulgt nøye. Ferden fra Åshavn via Kjærskilen, Lindebøkilen, Paulen og Skibusundet gikk i maks fire knop.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Båttoget ved Flekkerøy 17. mai 2020. (Foto: Jan Erik Johanson).

- Samme som i fjor
- Ingen vet jo hvordan smittesituasjonen blir utover våren. Så vi i komiteen bestemte oss for å gjøre det samme som i fjor. Det ble jo en suksess, sier leder av årets 17.mai-komite Conny Marie Kaarevik til N247.

- Vi i Flekkerøy BK Sjø stilte med tre båter i fjor. Vi har fått en henvendelse om å stille med båter og speidere i år igjen, og ser positivt på dette. Hva det blir til, venter vi litt med, sier speiderleder Bård Austefjord.
Sist oppdatert 06.04.2021 klokken 15:28 av Nicolai Prebensen

Båttoget i Kjærskilen 17. mai 2020. (Foto: Arild Hansen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no