Tratec Solutions-sjef Trond Robstad leverer et driftsresultat på 10,4 millioner kroner i 2020. (Foto: Tratec Solutions)

Tratec Solutions-overskudd i spesielt år: Roser de ansattes omstillingsevne

  Administrator
  04. apr 2021
  13:33
Pressemelding fra Tratec Solutions 
Koronapandemien rammet Tratec Solutions på Nodeland. Likevel kom selskapet ut av 2020 med et driftsresultat på 10,4 millioner kroner.

- Jeg er kjempefornøyd. At de har ansatte har vært så fleksible, gjør at vi har klart å holde oppe trykket i en krevende situasjon, sier Trond Robstad, daglig leder ved Tratec Solutions.

Flere oppdrag ble satt på vent, da de første koronarestriksjonene ble innført i mars i fjor. Men aktivitetsnivået steg raskt igjen, spesielt i offshore- og serviceavdelingen. Og da høsten kom, skjedde det store ting. Tratec-konsernet kjøpte konkursboet etter Roxel Energy, tidligere Aanestad Engineering. Dette kompetansemiljøet i Stavanger ble slått sammen med Tratec Agdermaskin, som samtidig skiftet navn til Tratec Solutions.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Fulle ordrebøker
Allerede i februar kom den første store ordren fra Stavanger-avdelingen: Et nytt bagasjeanlegg skal leveres til Avinors nye flyplassterminal på Tromsø lufthavn. Avtalen har en verdi på over 75 millioner kroner.

- Ordrebøkene våre er fulle. Det er «all-time-high», sier Robstad fornøyd.

Men koronarestriksjonene har gjort integreringen av avdelingen i Stavanger krevende.

- Det er ikke enkelt å samkjøre systemer og bygge kultur når miljøene ikke kan treffes fysisk, sier Robstad.

Konsernoverskudd
Tratec Solutions er en del av Tratec-konsernet, som for 2020 leverte et samlet driftsresultat på 35,1 millioner kroner. Det er riktignok 6,7 millioner kroner svakere enn i 2019, men i tråd med det som ble budsjettert før koronapandemien. Den samlede omsetningen falt fra 641,4 millioner kroner til 599,8 millioner kroner fra 2019 til 2020.

- Det er krevende å manøvrere i et farvann som er så grumsete og usikkert. Men vi har vært flinke og klart å omstille oss. Vi har jobbet langsiktig med å ha flere bein å stå på i det enkelte selskap, og det er nå blitt en av våre store styrker, sier Bent-Ståle Johansen, som overtok som konsernsjef 1. november i fjor.

Fokus på smittevern
Hjemmekontor, stengte kantiner og møter på Teams er blitt den nye arbeidshverdagen i Tratec. Installatører, elektrikere og andre som er ute på kundeoppdrag, følger strenge smittvernsregler. Og på verkstedene er avstand til nærmeste kollega, Antibac og munnbind blitt like naturlig som sveisemaske og vernesko.

- Over tid har vi klart å skape en kultur i konsernet som gjør at vi møter utfordringene sammen og står på når det trengs. Det har hjulpet oss gjennom disse vanskelige månedene, sier økonomisjef Geir Vestbø.

Årsregnskap 2020

2020 2019
Driftsinntekter 184,9 208,1
Driftsresultat 10,4 13,6
Resultat før skatt 9,1 13,0

Alle tall i millioner kroner
Sist oppdatert 04.04.2021 klokken 13:35 av Nicolai Prebensen

Tratec-konsernet omsatte i 2020 for totalt 599,8 millioner kroner og fikk et samlet driftsresultat på 35,1 millioner kroner og har til sammen 358 ansatte. (Foto: Tratec Solutions)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no