Her har Lars Skomedal og mannskapet ombord funnet ATVen som ser ut som om den henger fast i isen. Det gjorde den ikke. (Foto: Lars Skomedal)

Her flyter ATVen på Torvefjorden

  Nicolai Prebensen
  24. feb 2021
  13:03
Mandag 8. februar rykket nødetatene til Vaglen i Søgne etter melding om en ATV med to personer hadde gått gjennom isen på Torvefjorden. Begge personene kom uskadet fra hendelsen.


En bekjent av de to som gikk gjennom isen sier til N247 at eieren har vært fast bestemt på å få opp kjøretøyet for å forhindre at den skulle bli liggende og forurense fjorden. Imidlertid har havisen forhindret bergingsarbeidet frem til i dag, og bergingen ble mye enklere enn først antatt.

Han sier videre at det ble kjørt opp en løype med en ATV som flyter i forkant slik at den ATVen som skulle brukes i arbeidet på ei hytte kunne kjøre trygt. Da hendelsen inntraff hadde de to kommet utenfor den oppkjørte løypa og gikk gjennom isen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg fikk en telefon rundt klokken 11.00 onsdag. Da var vi på vei fra Mandal med lekteren etter en jobb der borte. Eieren fortalte meg at han hadde sett ATVen som hang fast i et isflak på Torvefjorden, og vi satt kursen umiddelbart, forteller Lars Skomedal i Torkildsen Graving og Sjøtransport.

Han forteller videre at da de kom frem til stedet så det ut som om ATVen hang fast i isflaket, men isen sprakk opp og ATVen forble flytende.

Forbløffende
- Det var litt forbløffende, det er jo to og en halv uke siden hendelsen, men vi fikk festet en stropp rundt kjøretøyet og fikk den opp på lekteren. En litt underlig historie, sier Skomedal.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Nødetatene på Vaglen om kvelden 8. februar etter meldingen om ATVen som gikk gjennom isen. (Foto: Roar Tolfsen, arkiv).

Han sier videre at ATVen sannsynligvis ikke har ført til noen form for forurensing.

- Det var ufattelig nok ikke kommet vann i motorolja selv om eieren ikke rakk å slå av motoren da de gikk gjennom isen. De fikk visst litt dårlig tid da dette skjedde, naturlig nok. Motoren kan nok reddes og i tillegg kan elektronikken erstattes, avslutter han.
Sist oppdatert 24.02.2021 klokken 13:11 av Nicolai Prebensen

ATVen heises ombord i lekteren til Torkildsen Graving og Sjøtransport. (Foto: Lars Skomedal)

Her er ATVen tatt ombord i lekteren. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no