Syv håndballtrenere har meldt seg til tjeneste. Fra venstre: Hannah Emilie Dokmo, Julie Bergersen, Jens Elefsen, Julia Trondtad, Emilie Vekterli, Emil Grundetjern og Kaja Andersen. (Foto: Arild Hansen)

Håndballskole tre dager til ende i Flekkerøyhallen

  Arild Hansen
  22. feb 2021
  20:25
- Dette er et veldig fint tilbud for de som velger å være hjemme på Flekkerøy i deler av vinterferien. Det er rundt 40 barn mellom seks og tolv år som deltar i «Rema 1000 Håndballskolen» som varer fra mandag morgen til onsdag ettermiddag, sier Arne Kjønstad som er leder i Fløy Håndball.

Lek og håndball 
Klokken 09.00 mandag møtte en forventningsfull gjeng med barn opp i Flekkerøyhallen. Til lek, og selvfølgelig til litt mer lærdom om dette finurlige spillet. Spedd på med et godt måltid med sunn mat, ble dag én av håndballskolen akkurat som ventet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Dette er kjempegøy, sier Hannah Emilie Dokmo, som er en av syv trenere som har meldt seg til tjeneste. 

Den blide jenta fra øya har selv vært en ivrig og god spiller på klubbens pikelag i de aldersbestemte klassene, og har selvfølgelig sitt å bidra med til de yngre utøverne.
 
Fra Vågsbygd
Julia Tronstad kommer fra Vågsbygd, og trener Fløys piker 10-årslag en gang i uka. Hun har selv spilt for Vågs damelag i både 2, 3 og 4. divisjon, og trenerjobben på øya syntes hun er kjempegøy.

- Jeg er med og trener et piker 10-årslag som er treningsvillige og interessert i å lære. Derfor tar jeg turen ut til Flekkerøy en ettermiddag i uka, sier Julia

Hun har treneransvaret under håndballskolen. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
En av kohortene under håndballskolen på Flekkerøy i vinterferien. (Foto: Arild Hansen).

- Vi sender pasninger til hverandre. Vi har forskjellige skuddvarianter, og så lærer de litt om hvordan de skal plassere seg i angrep og forsvar. Det blir selvfølgelig også en del lek. De yngste er jo bare seks år, smiler Julia.
 
190 medlemmer
Fløy Håndball startet opp med treninger så fort dørene ble åpnet i øyas storstue en dag i 2005. I dag teller gruppa 190 medlemmer. De stiller 23 lag i Minihåndball (under 10 år), like mange i aktivitetsserien (10-11 år), samt syv-åtte lag i seriespillet fra 12 år og oppover.

- På håndballskolen møter det også opp spillere som ikke spiller håndball. Så «Rema 1000 Håndballskolen» er en fin reklame i så måte, sier Arne Kjønstad til N247 når den første håndballdagen er over.

Bildet under: En annen kohort under håndballskolen i Flekkerøyhallen i vinterferien. (Foto: Arild Hansen).

Bildet under: Håndballskole i Flekkerøyhallen i vinterferien. Foto: Arild Hansen.
Sist oppdatert 22.02.2021 klokken 20:25 av Nicolai Prebensen

Mange blide ansikter på håndballskole på Flekkerøy i vinterferien. (Foto: Arild Hansen)

Jonas Lykke Tonstad trener på skudd fra kanten. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no