Fikk støtte: - Fortsetter miljøryddingen på havbunnen

Publisert

Søgne Dykkerklubb har fått tilsagn om 292.000 kroner fra Handelens Miljøfond for å fortsette ryddingen på havbunnen i skjærgården.
- I dette prosjektet ligger det inne et krav om å hente opp 400 teiner, hente opp søppel og kartlegge den forurensingen vi kommer over. Til kartleggingen skal vi bruke ROVen som har sonar og vi skal ut i fra funnene produsere kart som viser hvor forsøpling finnes. 
- Vi fortsetter derfor den ryddingen vi har holdt på med siden 2015 og har til nå hentet opp godt over 3.000 spøkelsesredskaper siden oppstarten, sier leder i Søgne Dykkerklubb, Karl Klungland til N247 mandag ettermiddag.
N247 har ved flere anledninger skrevet om ryddingen på havbunnen ved Flekkerøy, noe Klungland lover skal fortsette.
- Vi tar noen runder til rundt øya og regner med å avslutte i april en gang. Det må bare bli litt varmere i vannet først. Rydding i Søgne-skjærgården fortsetter vi også med, sier han videre.
Ryddegruppe
For å skille litt på de aktivitetene dykkeklubben driver med ble det nylig besluttet å opprette en egen ryddegruppe innenfor klubbens vinger. 
- Dette gjorde vi for at de som ikke har anledning til å rydde av mange forskjellige årsaker ikke skal føle seg presset til å bli med på alle disse ryddeturene. Klubben er for alle som vil ha aktivitet i vann, avslutter Klungland.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Bjørn Lerdal (t.v.) og Petter Kristoffersen fra Flekkerøy med spøkelsesredskaper og søppel de tok med seg til land etter at dykkerne fra Søgne hadde sendt dem opp fra havbunnen litt tidligere i vinter. (Foto: Arild Hansen, arkiv).

Plast
- Med denne tildelingen ønsker Handelens Miljøfond å bidra til å rydde opp plast som har havnet på avveie og å sette i gang forebyggende tiltak som forhindrer at plast fortsetter å havne på avveie.
- Tildelingen vil særlig bidra til å støtte det viktige arbeidet som frivilligheten gjør innen dette området, skriver fondet på sine hjemmesider.
I alt har Handelens Miljøfond delt ut 105 millioner kroner til 123 miljøprosjekter Norge rundt.
Sist oppdatert 23.02.2021 klokken 13:22 av Nicolai Prebensen
Ikke bare spøkelsesredskap som ryddes på havbunnen i skjærgården. Søppel og plast er en stor del av virksomheten til frivilligheten i Søgne Dykkerklubb. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Powered by Labrador CMS