Nyheter ute og hjemme. (Foto: Nicolai Prebensen/Jon Aamodt, arkiv)

Nyhetsdøgnet ute og hjemme: Starts A-lag i karantene

  Nicolai Prebensen
  23. feb 2021
  18:24
I lys av den økende smittetrenden i kommunen har vi startet opp en ny livefeed slik N247 startet 12. mars i 2020. I tillegg til oppdaterte nyheter om smitteutviklingen tar vi med nyheter av interesse litt utenfor vårt eget distrikt også.
14:22  Koronavirus   Engelsk virusvariant dominerer i Oslo og Viken
- Den engelske virusvarianten utgjør nå trolig mellom 50–70 prosent av alle tilfellene i Oslo, og i overkant av 50 prosent i Viken, viser nye analyser fra Folkehelseinstituttet, skriver Fokehelseintituttet på sine egne hjemmesider lørdag.

Få varsel om endringer
– Dette gjør situasjonen spesielt i Oslo utfordrende, og det er viktig med gode, raske og treffsikre tiltak for å få kontroll og få smitten ned. Dette stiller nå store krav til kommunene og deres reaksjonsevne, sier direktør ved Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg.

14:08  Koronavirus   Starts A-lag i karantene
Alle spillere og medlemmer av støtteapparatet rundt A-laget er satt i karantene. Det melder klubben på sine hjemmesider lørdag.

Klubben skriver videre i pressemeldingen at én person fra apparatet rundt A-laget testet fredag positivt for korona. 

- Han testet seg torsdag etter å ha kjent forkjølelsessymptomer. Han har ikke vært på Sparebanken Sør Arena siden onsdag. Spillere og øvrig støtteapparat er nå i karantene i tråd med de reglene som gjelder. 

14:35  Smittesituasjonen   Lindesnes: Svømmehallene stenges for publikum, avstå fra unødvendige reiser
Lindesnes kommune stenger kommunens svømmehaller for publikumssvømming fra og med i morgen fredag 26. februar, og ut neste uke. De stenges ikke for skolesvømming og aktiviteter og treninger for barn og unge. Vi minner også om å avstå fra unødvendige reiser. Kan du handle i Lindesnes i stedet for i nabokommunen, velg lokal handel, står det i en pressemelding fra kommunen.

15:49  Koronavirus   Ny elev på KKG smittet
En elev på Vg1 ved Kristiansand katedralskole Gimle (KKG) har testet positivt for covid-19. Det er derfor onsdag sendt ut melding om å gå i karantene til totalt 77 elever og fem ansatte. Disse har vært i nærkontakt med den aktuelle eleven på fredag i forrige uke. Karantenen varer i 10 dager frem til og med 1. mars. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

08:51  Koronavirus   Ny elev smittet ved Lillesand vgs
- En elev på Vg1 ved Lillesand videregående skole har testet positivt for Covis-19. Vi sendte derfor i går kveld, ut melding om å gå i karantene til totalt 42 elever og 6 ansatte. Disse har vært i nærkontakt med den aktuelle eleven på torsdag og fredag i forrige uke. Karantenetiden avklares med kommunelegen onsdag. Det opplyser Linda Jacobsen, rektor ved Lillesand videregående skole. 

Dette skriver Agder fylkeskommune i en melding onsdag morgen.

08:41  Brann   Storbrann i Risør
Det har natt til onsdag brutt ut brann i trehusbebyggelsen i Risør. Flere hus skal i følge VG være totalskadet. Klokken 07,30 opplyser 110-sentralen i Agder at brannvesenet er i ferd med å få kontroll på brannene som skal ha startet i et vaskeri i sentrum av byen.

Et titalls personer er evakuert, men ingen skal være skadet eller savnet som følge av brannene.

Klokken 09.25 melder Agder politidistrikt at det er kontroll på brannene. Tre bygninger er totalskadet, ett bygg har fått begrensede skader. 

- Det vil bli iverksatt taktisk og teknisk etterforskning i forbindelse med brannen når brannen er slukket og avkjølt. Ingen personer savnet eller skadd per nå, skriver politiet på Twitter.

12:41  Trafikkontroller tirsdag   14 bøtelagt i kontroller
Politiet har gjennomført en rekke kontroller torsdag formiddag. Kontrollene har vært i Arendal, Songe, ved karuss skole og i Lindesnes kommune. I alt er 14 bøtelagt. 12 sjåfører for fartsovertredelser, én for mobilbruk og én for is på bilrutene.

15:48  Politiloggen   Skadeverk på skole
- Politiet har foretatt åstedsundersøkelse i forbindelse med skadeverk på Listahallen og Lista skole. Ved Listahallen er det tent bål utenfor en dør. På Lista skole er det skadeverk på solcellepanel. Anslått at beløpet kan være mellom 400- og 600.000 kroner, skriver politiet på Twitter.

15:26  Dømt for fyllekjøring   Drakk vodka etter trafikkuhell
En mann i 50-årene fra Kristiansand er idømt 25 dagers betinget fengsel på vilkår om at han i prøvetiden gjennomfører et program mot ruspåvirket kjøring. Han er også ilagt en bot på 35.000 kroner, skriver VG mandag.

Bakgrunnen er at sjåføren ble målt til 3,39 i promille tre timer etter at han hadde kjørt ut av veien. Mannen sa i retten at han hadde et alkoholproblem og skal ha inntatt en halv flaske vodka etter uhellet. Kvelden før kjøringen hadde han drukket en halvliter vodka og avsluttet drikkingen i 21-tiden. Kjøringen startet i 6-tiden morgenen etter. 

- Da det ble tatt blodprøve av mannen rundt tre timer etter utforkjøringen, ble promillen målt til hele 3,39. En så høy promille kan i noen tilfeller være dødelig. Retten mener at selv om man ikke kan fastsette den nøyaktige promillen mannen hadde under kjøringen fordi han begynte å drikke rett etter utkjøringen, er det ingen tvil om at han hadde betydelig promille under kjøringen, skriver VG.

11:27  Snøskredfare   Betydelig snøskredfare i fjellet
Varsom.no melder mandag om betydelig snøskredfare i fjellet. Varselet gjelder både Bortelid- Åserals heiene og Setesdalsheiene. Faregraden er satt til kategori tre som er orange. Se mer på varsom.no.

14:43  Smittesituasjonen   Fire nye smittede i Vennesla
Kommuneoverlege Thor-Erling Engemyr i Birkenes og Lillesand at innbyggerne ikke drar til Kristiansand på grunn av smitteutviklingen i kommunen. 

- Vi hadde nylig to smittetilfeller fra utlandet, som ble sporet til Kristiansand. Vi er to små kommuner, og det skal lite til før vi iverksetter strengere tiltak. I vinterferien oppfordrer vi nå folk til å ha utendørsaktiviteter i nærområdet. Gå tur, brenn bål, gå på ski. Det heier jeg på, sier han til Fædrelandsvennen.

Vennesla
Fire smittetilfeller registrert i Vennesla søndag. Tre er nye. Det fjerde er tilfellet som allerede har ført til karantene ved Skarpengland skole.

- Som varslet før, gikk 26 elever ved Skarpengland skole i karantene fordi vi regnet med et smittetilfelle, men testen greide ikke konkludere. Dette tilfellet er nå bekreftet etter ny test. I tillegg er det en ny smittet person søndag i relasjon til dette tilfellet. Vedkommende har allerede vært registrert som nærkontakt i karantene, skriver kommunen på sine hjemmesider.

13:37  Ispropp   Ispropp i Søgneelva
Det bygger seg opp en ispropp i Søgneelva søndag. Se egen sak. (Foto: Roar Tolfsen).

12:57  Politiloggen   Mistenkes for ruskjøring
Vennesla klokken 12.53: Politiet er på stedet i forbindelse med et mindre trafikkuhell. 

- Fører mistenkes for kjøring i påvirket tilstand og uten gyldig førerkort, skriver politiet på Twitter.

12:37  Kong Harald fyller 84 år søndag   Har vært Norges konge i 30 år
Hans Majestet Kongen
Harald V, Norges Konge, ble født 21. februar 1937 på Skaugum i Asker. Han er sønn av Kong Olav V (1903-1991) og Kronprinsesse Märtha (1901-1954). Da Kong Olav V døde 17. januar 1991, overtok Kronprins Harald som konge.

Kong Harald var den første norskfødte prins på 567 år. Det daværende Kronprinsparet hadde fra før to døtre, Prinsesse Ragnhild og Prinsesse Astrid, men ingen av disse var arveberettigede til tronen etter Grunnloven av 1814. Ved Prins Haralds fødsel var arvefølgen sikret. Etter en grunnlovsendring i 1990 er nå eldste barn uansett kjønn arveberettiget til tronen, men som en overgangsordning ble det bestemt at mann går foran kvinne for dem som er født før 1990.  (Kilde: Det Norske Kongehus).

12:03  Smittesituasjonen   To innlagt med smitte på sykehusene i Agder
Søndag morgen hadde sykehusene i Agder to pasienter innlagt med covid-19, begge over 50 år. Seks ansatte er satt i karantene. I alt har sykehusene gjennomført 146.442 prøver hvor 1.659 var positive. Antall prøver som er pågående er 1.679.

Helse Sør-Øst
Lørdag hadde Helse Sør-Østs sykehus 64 pasienter innlagt med bekreftet covid-19 i landet. Av disse var 19 pasienter innlagt på intensivavdelinger og 13 pasienter på respiratorbehandling.

09:06  Politiloggen   Rolig natt til søndag
E18 Brokelandsheia klokken 02.57: Patruljen stoppet en mann i 20 årene som mistenkes for promillekjøring. Fører fremstilt for blodprøve, anmeldes og førerkort beslaglegges.

Kristiansand klokken 00.50: 25 år gammel mann innbringes for ordensforstyrrelse og forulemping av politiet.

Kristiansand klokken 21.27: Mann anmeldt for å ha kjørt for fort på RV9. Kjørt 92 kilometer i 60-sone. Førerkortet er beslaglagt.

18:16  Smittesituasjonen   HovdenTour utsatt
På grunn av den pågående Korona epidemien og begrensing rundt arrangement, satser vi på at det er mulig å arrangere HovdenTour lørdag 17. april, skriver arrangøren på sine hjemmesider lørdag.

<<18. januar ble det ikke lov å arrangere konkurranser i Norge. På pressekonferansen 19.februar ble det åpnet litt på konkurranser for de under 20 år. Men fortsatt er det ikke lov med idrettsarrangement for de over 20 år. Disse reglene varer frem til cirka 15. mars. Dermed ser vi det som umulig å arrangere  HovdenTour 20.mars>>, står det videre.

Arrangøren kommer ikke til og åpne noe påmelding før etter 15.mars. 

- Til dere som videreførte påmeldingen fra 2020 til 2021 vil få videreført påmeldingen til 2022 om det ikke blir renn i år. Om dere uansett velger å ikke delta i år kan dere videreføre påmeldingen til 2022, står det videre.

18:02  Smittesituasjonen   Oppdatering om smittesituasjonen ved Tvedestrand vgs
- En av de ansatte som gikk i karantene tidligere denne uken, har i etterkant testet positiv for Covid-19. De øvrige har testet negativ. En av elevene som gikk i karantene har også testet positiv. Det medfører at en ny runde med medelever og ansatte nå har fått beskjed om å gå i karantene. 

Samlet tall for elever og ansatte i karantene ved skolen nå, er 92 elever, 19 ansatte, samt en student som har hatt praksis på skolen. Det opplyser Turid Tveit, rektor ved Tvedestrand videregående skole.

15:56  Snøskredfare   HRS Sør-Norge advarer
Betydelig snøskredfare varslet for store deler av Norge (faregrad 3) generelt og Stor fare (faregrad 4) i store deler av Sør-Norge.
 
Sjekk vær og skredvarsel for området før du begir deg ut på tur. Vis vett - vær varsom, skriver Hovedredningssentralen for Sør-Norge på Twitter lørdag ettermiddag.
15:04  Smittesituasjonen   Lindesnes kommune har funnet smittekilden til utbruddet på Tidemands Café
Lindesnes kommune har funnet smittekilden til utbruddet på Tidemands Cafe.

- Lørdag morgen har vi fått et positivt prøvesvar på en hurtigtest. Det er gode nyheter å ikke ha fått flere positive prøvesvar. Men den beste nyheten er at vi i løpet av formiddagen har funnet ut hvordan smitteveien er inn til Tidemands Cafe, sier Viggo Lütcherath, kommuneoverlege i Lindesnes kommune til Lindesnes.

14:39  Smittesituasjonen   Frykter norsk mutasjon i Agder
Ny ukerekord for Agder når det gjelder antall koronasmittede denne uken. Fylkeslege Anne Sofie Syvertsen frykter en ny, norsk mutasjon. Hitil denne uken er det registrert 137 nye smittede.

- Jeg er ikke overrasket over at det er ukerekord nå, og jeg frykter at det oppstår en norsk variant av viruset, sier fylkeslegen til Fædrelandsvennen lørdag.

Hun mener folk i Agder har lettet for mye på skuldrene i det siste fordi de tidligere har hatt så lav smitte. Syvertsen mener uansett at det er sannsynlig at det vil oppstå en norsk mutasjon av viruset på ett eller annet tidspunkt. 

14:38  Politiloggen   Tre til sykehus etter gasslekkasje i fritidsbåt
Grimstad lørdag formiddag: Damspskipsbrygga, nødetatene er på stedet etter melding om gasslekkasje i fritidsbåt. Det er kontroll på stedet og det er ikke meldt om skade på personer.

- Tre personer kjøres sykehus med ambulanse for sjekk. Brannvesenet har startet utlufting. Det har ikke vært åpne flammer, skriver Agder politidistrikt på Twitter.

14:35  Smittetopp appen   Flere vil laste ned appen Smittestopp
44 prosent av befolkningen sier de vil laste ned Smittestopp. Det er en oppgang på 12 prosentpoeng fra forrige undersøkelse for en måned siden, skriver Folkehelseinstituttet i en pressemelding fredag.

- FHI har, gjennom selskapet Mindshare, jevnlig målt holdninger til appen Smittestopp siden før jul. På siste måling gjør interessen for å laste ned appen et byks oppover. 44 prosent av befolkningen sier de nå vil laste ned appen, mot 32 prosent ved målingen for en måned siden. Andelen som sier de ikke vil laste den ned, går litt tilbake, til 34 prosent, mens andelen som sier de ikke vet, har gått ned til 22 prosent, skriver FHI.

14:20  Smittesituasjonen   24 nye smittede
Krostoansand kommune melder lørdag at 24 nye personer har testet positivt for covid-19 siste døgn. Se egen sak her

14:12  Smittesutuasjonen   Ny smitte ved Kvadraturen vgs
20. februar: - 25 elever på Vg3 og 3 ansatte har gått i karantene etter at en ny elev ved Kvadraturen videregående skole (KKG) har testet positivt for Covid-19. Alle elever og ansatte som har hatt klasseromsundervisning med denne eleven, fikk beskjed nå i formiddag, med beskjed om å gå umiddelbart i karantene, forteller Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

Elever skal testes
- Karantenen vil vare fram til og med 28. februar. I tillegg til å gå i karantene har vi formidlet koronasenterets beskjed om at de som kjenner på symptomer må teste seg så raskt som mulig. Da bør vedkommende holde seg isolert og husstandsmedlemmer gå i karantene, i påvente av prøvesvar. De øvrige elever/ansatte vil bli kontaktet av koronasenteret i Kristiansand kommune for testing. Det forklarer Arly Hauge. (Pressemelding fra Agder Fylkeskommune)

13:08  Mildværet   Mye vann langs FV 456
Foto: Arild Hansen
Vår reporter Arild Hansen tok dette bildet ved Langenesveien lørdag morgen. Snøsmeltingen fører til mye vann langs og på veiene. Det gjelder å følge med når du er ute på kjøretur.

08:52  Pressemelding fra regjeringen   Nå tar verdenslederne pandemi-ansvar
USA, Tyskland og EU har i dag annonsert betydelig økonomisk støtte til vaksinesamarbeidet COVAX. I tillegg har Frankrike bedt om at Europa og USA deler fem prosent av egne vaksiner med lavinntektsland parallelt med egen utrulling av vaksiner.

- Dette er en dag fylt av nytt håp. Endelig tar verdens ledere det ansvaret vi trenger for at vi skal klare å stanse pandemien. Dette betyr at land også i den fattige delen av verden kan begynne å planlegge begynnelsen på slutten av denne krisen, sier utviklingsminister og med-leder i den internasjonale vaksinedugnaden ACT-Accelerator, Dag-Inge Ulstein.

USA, Tyskland og EU har i dag annonsert betydelig økonomisk støtte til vaksinesamarbeidet COVAX. I tillegg har Frankrike bedt om at Europa og USA deler fem prosent av egne vaksiner med lavinntektsland parallelt med egen utrulling av vaksiner.  

- Dette er en dag fylt av nytt håp. Endelig tar verdens ledere det ansvaret vi trenger for at vi skal klare å stanse pandemien. Dette betyr at land også i den fattige delen av verden kan begynne å planlegge begynnelsen på slutten av denne krisen, sier utviklingsminister og med-leder i den internasjonale vaksinedugnaden ACT-Accelerator, Dag-Inge Ulstein.

USA vil bidra med 34 milliarder kroner til det internasjonale vaksinesamarbeidet COVAX. Det var President Joe Biden som selv kunngjorde tildelingen under fredagens videomøte med de øvrige G7-landenes ledere. To milliarder dollar, omtrent 17 milliarder kroner, vil bli stilt til disposisjon for COVAX-samarbeidet innen utgangen av februar i år, mens det resterende vil bli fordelt over de kommende to årene.
Sist oppdatert 27.02.2021 klokken 14:09 av Nicolai Prebensen

Nyhetsdøgnet ute og hjemme. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no