30 nye smittede siste døgn. Foreløpig 104 nye nærkontakter er satt i karantene. Arbeid rundt smittesporingen pågår og tallet i karantene kan øke, opplyser kommunen fredag ettermiddag. (Foto: NTB Kommunikasjon)

Ny døgnrekord: 30 nye smittede registrert i kommunen siste døgn

  Nicolai Prebensen
  19. feb 2021
  15:06
30 nye smittede siste døgn. Foreløpig 104 nye nærkontakter er satt i karantene. Arbeid rundt smittesporingen pågår og tallet i karantene kan øke, opplyser kommunen fredag ettermiddag.

Det er ny døgnrekord for kommunen.

Smitteveien er kjent for 26 av de smittede. De fire siste har foreløpig ukjent smittevei, men vi jobber med å kartlegge nærkontaktene rundt disse, skriver kommunen videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det er oppdaget smitte hos en ansatt på Scandic Hotel Bystranda. Gjester som har vært i hotellets frokostbuffet (06.00 - 13.00) 14. og 17. februar må gå i karantene og teste seg fem dager etter besøket. De kan ikke gå ut av karantene før negativt testsvar. Det er smitte hos to ansatte og en gjest på Burger Bordello i Kristiansand sentrum. Gjester som har besøkt stedet tirsdag 16. februar skal teste seg ved symptomer. 

- Det er smitte hos en ansatt i hjemmesykepleien, en pasient på et omsorgssenter og flere nærkontakter som alt er i karantene, står det i den daglige oppdateringen om smittesituasjonen. 

Vi minner om de lokale tiltakene som nå gjelder i Kristiansand, og dagens oppfordring på pressekonferansen.

Totalt er 249 smittet i Kristiansand til nå i februar. Torsdag testet til sammen 373 seg på koronasenteret på Kløvertun og seks testet seg hjemme.

SSHF
Fredag morgen hadde sykehusene i Agder to pasienter innlagt med covid-19, alle over 50 år. 22 ansatte er satt i karantene. I alt har sykehusene gjennomført 144.299 prøver hvor 1.606 var positive. Antall prøver som er pågående er 1.653.

Helse Sør-Øst
Fradag hadde Helse Sør-Østs sykehus 59 pasienter innlagt med bekreftet covid-19 i landet. Av disse var 18 pasienter innlagt på intensivavdelinger og elleve pasienter på respiratorbehandling.
Sist oppdatert 19.02.2021 klokken 18:10 av Nicolai Prebensen

Totalt er 249 smittet i Kristiansand til nå i februar. Torsdag testet til sammen 373 seg på koronasenteret på Kløvertun og seks testet seg hjemme. (Foto: Helsedirektoratet)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no