- Smittesituasjonen er alvorlig og nå må vi få snudd utviklingen, sa ordfører Jan Oddvar Skisland fredag formiddag. (Foto: Kristiansand kommune, skjermdump)

- Vi må stoppe denne smitten før den stopper oss

  Nicolai Prebensen
  19. feb 2021
  10:35
Ordfører Jan Oddvar Skisland, kommunedirektør Camilla Dunsæd og assisterende kommuneoverlege Priscilla Hilton hold pressekonferanse på rådhuset i Kristiansand fredag morgen.

Under pressekonferansen sa Skisland at det nå er alvor.

- Den uka som kommer blir veldig viktig. Vår kommune har ligget lavt i antall smittede under pandemien, men nå er situasjonen verre, og det er derfor vi er på nivå tre. Smittetallene stiger, og vi må be alle om å være forsiktige. Vi må få snudd utviklingen i løpet av kommende uke, hvis ikke må vi stramme ytterligere inn, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Ordføreren anbefalte også bruk av munnbind i det offentlige rom, noe kommunen ikke har anbefalt tidligere.

Kommunedirektør Camilla Dunsæd sa at vi nå må stoppe denne smitten før den stopper oss.

Nivå fire
- Vi er i ferd med å nå nivå fire, og det betyr at innføres dette vil nye tiltak komme. Vi skal i dialog med næringsdrivende i løpet av dagen, og jeg ber alle holde avstand og holde seg hjemme hvis du er syk, sa hun.

Assisterende kommuneoverlege Priscilla Hilton sa at Kristiansand har 173 nye smittetilfeller de siste 14 dagene. 

24 nye tilfeller
- Bare i dag har vi innmeldt 24 nye tilfeller, og det vil komme flere før innmeldingen kommer klokken 13.00. Det er «all time high», og vi er en av de storbyene som ligger høyest på lista nå ut fra innbyggertallet, sa hun og oppfordret til å vise stor forsiktighet og følge reglene.

Kommunen forsterker ikke smittevernstiltakene per nå.
Sist oppdatert 19.02.2021 klokken 12:59 av Jon Aamodt

- Vi må stoppe smitten før smitten stopper oss, sa kommunedirektør Camilla Dunsæd under pressekonferansen fredag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)




Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no