Formannskapet i kommunen vedtok enstemmig å gå fra smittenivå 2 til 3 fra og med midnatt torsdag. (Foto: Pixabay)

Dette er de nye tiltakene

  Nicolai Prebensen
  18. feb 2021
  08:02
Formannskapet gikk onsdag ettermiddag inn for å gå fra smittenivå 2 til 3 som beskrevet i nasjonale bestemmelser.

«Risikovurderingen som er gjennomført for Kristiansand kommune tilsier at kommunen er i ferd med å gå over på risikonivå 3. Kommunedirektøren vurderer nå at det for å begrense smittespredningen og forhindre et lokalt utbrudd der kommunen mister kontroll over håndteringen av smitten, er behov for å iverksette lokale smittevernstiltak tilpasset den lokale situasjonen i Kristiansand» står det i innstillingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi har økende smitte i Kristiansand og de siste 14 dagene har vi 166 nye smittetilfeller. Det er derfor vi anbefaler å gå fra nasjonalt nivå 2 til 3. Det er mange klynger som har smitte, blant annet to klynger i hjemmetjenesten, på treningssentre, i restaurantbransjen og ikke minst i rusmiljøet hvor vi nå har 51 smittede i kommunen. De siste 14 dagene har vi 17 tilfeller med ukjent smittevei og vi frykter flere tilfeller vi ikke har oversikt over, sa assisterende kommuneoverlege Priscilla Hilton under møtet.

Beredskapssjef Sigurd Paulsen sa at tiltakene kan fylles på hvis smittesituasjonen utvikler seg negativt.

Øker avstanden
- Vi anbefaler ikke å stenge gruppetrening, men øker avstanden mellom deltakerne fra én til to meter. I tillegg anbefaler vi sterkt at alle som kan, benytter seg av hjemmekontor. Det blir påbud om bruk av munnbind på utesteder der hvor meteren ikke kan holdes. Gjestene skal også registreres. Nivå 3 gjelder fra natt til torsdag og frem til og med 3. mars, sa Paulsen.

I tillegg sak treningssentrene registrere gjestene og får ikke lov å drive ikke-stasjonær gruppetrening.


Det ble også stemt over et forslag fra SV om påbud av munnbind på bussen i rushtiden, et forslag som falt med seks mot ni stemmer.

Sist oppdatert 18.02.2021 klokken 09:37 av Nicolai Prebensen

Assisterende kommuneoverlege Priscilla Hilton. (Foto: Kristiansand kommune)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no