- Onsdag kveld og første del av torsdag ventes snø, 5-25 centimeter. I kystnære områder blir det stigende temperatur og gradvis overgang til sludd og regn, skriver meteorologene onsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Har sendt ut varsel om flom og mye nedbør

  Nicolai Prebensen
  17. feb 2021
  21:22
Meteorologene sendte onsdag morgen ut to farevarsler om nedbør og flomfare under 300 meter over havet for kystnære strøk fra Vestfold til Jæren 

Farevarsel én:
«Det ventes mildvær fra torsdag og mye regn i løpet av torsdag til fredag. Vannføringen ventes å øke i små og middels store elver.

Det er mye is i vassdragene og redusert infiltrasjonskapasitet på grunn av tele i bakken. Regn og smeltevann kan forårsake lokale oversvømmelser der elve-/bekkeløp er fylt opp med is. Økt vannføring kan medføre isgang med påfølgende lokale oversvømmelser i enkelte vassdrag.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Farevarsel to:
Onsdag kveld og første del av torsdag ventes snø, 5-25 centimeter i kystnære områder. Det blir det stigende temperatur og gradvis overgang til sludd og regn. Mest snø ventes i nordøstlige og høyereliggende områder.

Det oppfordres til å holde seg oppdatert om situasjonen. 

- Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø/is, jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner, står det videre i varselet.

Sludd
I følge yr.no starter nedbøren som sludd nede ved kysten og snø høyest i kommunen rundt klokken 21.00 onsdag kveld. Nedbøren vil gå over til regn torsdag morgen og avtar midt på dagen. I høyere strøk går snøværet over til sludd og regn torsdag ettermiddag og kveld.. 

Det er ventet temperaturer rundt fire varmegrader torsdag ettermiddag og rundt to varmegrader i høyere strøk.
Sist oppdatert 17.02.2021 klokken 21:22 av Nicolai Prebensen

Meteorologenes varsel viser at det fremdeles er mye vær i vente. (Foto: Meteorologisk Institutt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no