Oftenesviga lørdag formiddag.

Fikk du med deg denne? Se Stian (13) svømme under isen

  Nicolai Prebensen
  20. feb 2021
  09:01
For én uke siden publiserte vi Søgne dykkeklubbs fantastiske bilder tatt under isen i Oftenesviga i Søgne. Det foregikk i et strålende vintervær og det var rundt 10 grader kaldere en dagens temperaturer. Nå kan du se videoen igjen.

Tidligere
I Nett TV-vinduet over ser du 13 år gamle Stian fra Søgne svømme under isen lørdag morgen.

«Treningen» var ikke tilfeldig og var arrangert av Søgne Dykkerklubb. Fire voksne medlemmer i klubben var til stede og fridykkingen foregikk fra hull til hull i isen i Oftenesviga den praktfulle lørdagen midt i februar.

- Vi lager trekanthull slik at de som svømmer under isen ser at hullet er unaturlig. Det skal mye til at naturen lager hull som er trekantede. Dessuten er det lett å komme opp fra et hull som har tre kanter, sier Steinar Monsen i dykkerklubben.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Karl Klungland er far til Stian og han er ikke redd for at noe skal skje 13-åringen.

- Han har vært med siden han var liten, er veldig trygg i vannet og så har vi jo et tau på han, sier Klungland til N247.

15 centimeter
På tross av et hyggelig klubbdykk tok ikke klubben helt fri fra jobben med å rydde havbunnen for spøkelsesredskaper. Isen ved Oftenesviga ble målt til 15 centimeter og med såpass god tykkelse valgte også foreningens medlemmer å hente opp ei teine som satt fast i bunnen litt lengre ut i fjorden.

Iført dykkerdrakter og dykkerutstyr gikk de ut på isen til en bøye hvor eieren av en hummerteine hadde gitt beskjed om at teina ikke var til å få opp. Nye trekanthull ble laget og Glenn Ivar Tønnesen og Karl Klungland gikk i sjøen og hentet opp teina. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Nok et spøkelsesredskap er hentet opp fra havbunnen i Søgne-skjærgården. Denne gangen under tykk is. (Foto: Glenn Ivar Tønnessen, Søgne DK).

- Den hadde satt seg i en vannledning, men hadde råtnetråd og den hadde åpnet seg. Ingen innestengte dyr i den teina. I tillegg hadde eieren meldt tapet i fritidsfiskeappen, så her var alt gjort korrekt, sier Karl Klungland.

De stedene hvor det lørdag ble skåret hull i isen er nå markert med tau og kvister slik at ingen av villfarelse skal rote seg ned i disse hullene. I følge medlemmene i klubben blir saltvann sjeldent helt stiv, og ber alle utvise forsiktighet dersom de har tenkt seg ut på sjøisen.

Bildet under: Dykkerklubbens medlemmer på vei tilbake til fastlandet etter en vellykket henting av ei spøkelsesteine i Søgne-skjærgården. (Foto: Nicolai Prebensen).

Bildet under: Stian og Karl Klungland, Glenn Ivar Tønnessen og Kjell Klungland med teina som ble hentet opp under isen lørdag formiddag. (Foto: Steinar Monsen).
Sist oppdatert 20.02.2021 klokken 14:21 av Nicolai Prebensen

Stian (i vannet) og Karl Klungland ved Oftenesviga i Søgne lørdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Det er tydelig å se at trekanthullet i isen ikke er naturlig laget. (Foto: Glenn Ivar Tønnessen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no