Mannskaper fra KBR Søgne og Songdalen på Vaglen hvor de to kom seg i land mandag kveld. (Foto: Roar Tolfsen)

To personer gjennom isen på Torvefjorden med ATV

  Nicolai Prebensen
  08. feb 2021
  20:31
Klokken 19.57 får politiet melding om to personer som har gått gjennom isen i Torvefjorden i Søgne. De skal i følge meldingen ha kjørt en ATV og har kommet seg opp ved egen hjelp og tatt seg til land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

I følge 110-sentralen har brannvesenet i Søgne kommet i kontakt med de to personene som er våte og kalde og er tatt inn i brannbilen.

Hovedredningssentralen og nødetatene ble varslet etter at en melder fulgte lysene som forsvant på fjorden.

- De to bekrefter overfor nødetatene at det ikke har vært flere på isen.

- God behold
- De to hadde gått gjennom isen forholdsvis langt ute på fjorden og fikk seg en lang og kald spasertur tilbake til bilen deres som stod på brygga i Vaglen. Alt er vel med begge to og vi avslutter aksjonen, sier stasjonssjef Jarle Danielsen til N247.

Etter det N247 kjenner til dro de to personene ut med ATV tidligere mandag for å gjøre noe arbeid på en hytte. De ble advart mot kjøringen, men overså advarslene.

Politiets operasjonsleder, Øyvind Hægeland sier til N247 at de ikke har vurdert per nå om saken skal forfølges eller ikke.

Dumt
- I utgangspunktet har disse to gjort noe dumt, men det er ikke ulovlig å ferdes på havis. Imidlertid skal veitrafikkloven følges også på isen. Om saken tas videre tar vi stilling til senere, sier han. 
Sist oppdatert 08.02.2021 klokken 21:16 av Nicolai Prebensen

Stasjonssjef og utrykningsleder ved KBR Søgne og Songdalen sier at de to som gikk gjennom isen er våte og kalde, men i god behold. (Foto: Roar Tolfsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no