Dette bildet er tatt under monteringen av Søgneskiltet på Rannesheia. (Foto: Privat)

Her er karene bak Søgneskiltet

  Nicolai Prebensen
  05. apr 2014
  19.13
Marius Hatlem (25), Njaal Birkeland (26) og Svein Ove Langenes Olsen (25) er karene bak Søgneskiltet. Hvem som har stått bak har lenge vært en godt bevart hemmelighet i Søgne. Nå står håndverkerne frem.

- Det ble bygget nærmest på impuls, og fra vi satte i gang til skiltet var på plass på Rannesheia gikk det fort, sier de tre karene når N247 møter dem i Leireheia lørdag ettermiddag.

Fotballkamp på kunstgresset
- Da vi skulle bære skiltet opp heia var det fotballkamp på kunstgressbanen og det er helt ufattelig at ingen så oss da vi bakset med de 240 cm høye kritthvite bokstavene i mørket. Vi hadde til og med hodelykter, men i ettertid virker det jo som om vi klarte å gjøre jobben usett, sier de kreative karene fra Søgne.

Et større skilt
- Ikke spurte vi grunneier, og vi har ikke søkt kommunen om noe heller. Vi ser jo på dette som bare moro, men har nå et håp om at skiltet kan bli permanent. Det er bygget i finér og det er jo begrenset hvor lenge det kan stå mot vind og vær der oppe. - Vi vil gjerne ha et som er mye større, sier de.

Like etter at Søgnes befolkning våknet opp til et nytt landemerke i bygda i 2011, var det en del diskusjon om det kunne stå. I ettertid har denne diskusjonen stilnet av, men mange lurer fortsatt på hvem som står bak.

Ingen kommunal sak
Kommunalsjef Torkjell Tofte sier til N247 at dette ikke er en kommunal diskusjon nå. - Det er jo bare moro, og jeg tviler sterkt på at noen vil forlange skiltet fjernet. Grunneier likte skiltet og så vidt jeg vet kommer ikke kommunen til å foreta seg noe i saken.

Hvordan har dere klart å holde på hemmeligheten så lenge? - Det er bare la vær å si noe, sier de tre med en god latter.

Hør de tre håndverkerne fortelle om hvordan skiltet ble til og hvordan de fikk det opp på Rannesheia i videoen over artikkelen.
Sist oppdatert 05.04.2014 klokken 20.49 av Nicolai Prebensen

Marius Hatlem, Njaal Birkeland og Svein Ove Langenes Olsen er karene bak Søgneskiltet. (Foto: Nicolai Prebensen)

Her males skiltet i carporten til Svein Ove. Presenningen er hengt opp for at naboene ikke skal se hva karene holder på med. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no