Video: Søgne Dykkerklubb - Karl Klungland

110 spøkelsesredskaper og et hvalbein, bare i januar

  Nicolai Prebensen
  24. jan 2021
  18:53
Søgne Dykkerklubbs medlemmer er landskjente for å rydde havbunnen for redskaper som fisker uten at redskapene blir røktet av sine eiere. Dette fordi redskapene er mistet. Det forhindrer ikke at fisket fortsetter i en ond og lang sirkel.

Klubbens medlemmer oppfordrer på det varmeste at alle som har utstyr i sjøen melder fra om tap via Fiskeridirektoratets fritidsfiskeapp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Ved bruk av appen blir tap registrert og dykkerklubbens medlemmer kan dykke etter utstyret der det er meldt tapt. Det kan også føre til at fiskerne får redskapene tilbake. I tillegg til spøkelsesredskaper har medlemmene også deltatt i adskillige ryddeaksjoner i sjøen, blant de siste i området rundt Flekkerøy hvor de hadde flere ryddeaksjoner.

Bare i januar har klubbens meldemmer plukket opp 110 spøkelsesredskap fra havbunnen, i tillegg til mengder av søppel som blant annet gressklippere, vaskemaskiner, batterier og mye mye mer.

Søndag var det nok en tur, denne gangen ved Sandøy i Lindesnes-skjærgården og i tillegg til flere redskaper hentet, gjorde dykkerne et noe spesielt funn. 

Bein
På 24 meters dyp og i et registrert vrak fant de et 170 centimeters langt bein de først trodde var en tann. Etter nærmere undersøkelser tror dykkerne at det er et ribbein fra en hval, som på grunn av stormen «Frank» siste uke sannsynligvis ble vasket frem fra sand og leire i vraket.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Dykkerklubbens «Snorkel III» på vei inn i hjemmehavn etter søndagens dykk i Lindesnes-skjærgården. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Vi har sammenliknet funnet med bilder av hvalbein, og vi er temmelig sikre på at dette er et ribbein fra det store pattedyret. Det lå noen store klumper av samme kompakte materiale samme sted, men det fikk vi ikke opp. Uansett er fylkeskonservatoren så interessert i funnet at de vil hente beinet mandag. 

- Da får vi i alle fall et sikkert svar, sier Karl Klungland i Søgne Dykkerklubb. Det er også han som har filmet videoen fra søndagens dykk.
Sist oppdatert 24.01.2021 klokken 18:56 av Nicolai Prebensen

Karl Klungland med beinet de fant i Lindesnes-skjærgården søndag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Turen fra Søgne til Sandøy i Lindesnes søndag. (Foto: Skjermdump fra Marinetraffic.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no