Nestleder ved Søgne Legesenter sier torsdag kveld at bygda kan få 2.000 vaksinedoser rundt midten av februar. Foreløpig kommer det ikke svært mange doser. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Kan få 2.000 vaksinedoser til Søgne i midten av februar

  Nicolai Prebensen
  22. jan 2021
  11:09
Vaksineringen ved Søgne Legesenter har nå kommet i gang. 

- I starten får vi veldig få vaksiner. Vi begynte med de eldste og er nå kommet ned til 91 år. Det synes som om vi får få vaksiner også de neste 2-3 ukene. Vi arbeider oss langsomt nedover i aldersgruppene. Foreløpig får alle som skal vaksineres en telefon fra legesenteret og det er viktig at alle har tenkt gjennom om de skal ta imot vaksinen eller ikke. Vi har ikke kapasitet til å ringe flere ganger til den enkelte, skriver fastlege og nestleder ved Søgne Legesenter, Frank R. Andersen i en epost til N247 onsdag kveld.

Han skriver videre at dersom vaksinen fra Astra Zeneca blir godkjent i neste uke vil legesenteret få svært store vaksinemengder rundt 15.februar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg antar at det kan bli nesten 2.000 vaksinedoser til Søgne. Med disse vaksinene vil vi kunne vaksinere alle risikogruppene i Søgne og ennå ha noen til overs. Legesenteret forbereder seg nå til denne jobben og vi antar at vi skal kunne klare dette i løpet av tre uker. Jeg understreker at dette fortsatt er adskillig usikkert og at mye må klaffe for at det skal bli slik, fortsetter Andersen.

Nedenfor følger noen generelle råd i forbindelse med vaksinasjonen: 
  • Du skal ikke møte opp til vaksinasjon dersom du på vaksinasjonsdagen: 
  • Har forkjølelsessymptomer 
  • Feber over 38 grader celsius eller andre tegn på infeksjonssykdom
  • Er i karantene eller venter svar på koronatesthar 
  • Har blitt vaksinert med annen vaksine i løpet av siste syv dager 
  • Det har gått mindre enn tre uker siden du var ferdig med isoleringsperioden etter koronasykdom (SARS-CoV-2)
  • Er gravid uten å tilhøre risikogruppe for alvorlig koronasykdom 
  • Gi beskjed så raskt som mulig til vaksinasjonsstedet. Vaksinasjonen vil da bli utsatt.
Før vaksinen settes: 
- Før vaksinasjon vil du bli spurt om du er frisk, og om du har hatt reaksjoner på andre vaksiner du har fått tidligere. Husk å informere om det dersom du er gravid, har allergi, bruker medisiner eller har andre helseproblemer. Det er vanlig å utsette vaksinasjon ved akutt sykdom og ved feber over 38 grader, sier Andersen videre.

Slik foregår vaksinasjonen: 
Vaksinen gis med sprøyte i overarmen. En ny dose skal gis etter noen ukers mellomrom. 

De to dosene fra mRNA-vaksinene Comirnaty og COVID-19 Vaccine Moderna fra produsentene BioNTech/ Pfizer og Moderna blir satt med henholdsvis 21 og 28 dagers mellomrom.

- Hvordan dette blir for andre vaksinekandidater blir først klart etter en eventuell felleseuropeisk godkjenning etter behandling i det europeiske legemiddelbyrået EMA og EU. Det er viktig at du tar andre dose til oppsatt tid, avslutter Andersen.  
Sist oppdatert 22.01.2021 klokken 11:21 av Nicolai Prebensen

Vaksineringen på Søgne Legesenter er godt i gang. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no