Benjamin Bakke ved kai på fiskemottaket på Flekkerøy onsdag ettermiddag. (Foto: Arild Hansen)

Benjamin fra Søgne er sett av over 40 millioner

  Nicolai Prebensen
  13. jan 2021
  14:30
Benjamin Bakke, 24-åringen fra Søgne, er TikTok-kongen blant fiskere. Nå er hans korte videoer fra livet ombord på Søgne-tråleren «Udvaar III» sett på TikTok og Instagram av over 40 millioner seere.

Eventyret startet i september i fjor, og han har nå rundt 127.000 følgere på kontoene. Benjamin legger ut nye snutter nesten daglig,. Mange av følgere er utenlandske, rundt 40 prosent fra USA.

- Det kan skyldes at jeg skriver kommentarene på engelsk slik at flere kan forstå.
@fisherbenny

##funny##fyp##foryou##lifeatsea

♬ original sound - Benjamin Bakke
N247 er i kontakt med Benjamin når han har rorvakt på «Udvaar III» på vei inn til fiskemottaket på Flekkerøy.

- Fisket har vært godt denne uka, og akkurat nå er vi på vei inn fra Skagerrak til mottaket for å lande 1.000 kilo nykokte reker. Været er litt bøst der ute nå, men det gjør ikke noe så lenge fisket er bra. Det blir noen fine videosnutter av det også, sier han når tråleren er rundt syv nautiske mil av Flekkerøy.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han forteller videre at dette startet med at han sendte Snapchatter til familie og venner, som straks mente han burde dele videosnuttene med hele verden. 

Han tror at kontoene på sosiale medier blir fulgt av så mange fordi folk ikke vet hvordan det er på en fiskebåt. 

- Jeg tror ikke folk forventer at det er slik vi ofte har det, og videoene viser jo godt hvordan det egentlig er, sier han videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Vidar Andersen (t.v.) og Kristian Berge er «sjefene» til Benjamin og synes det han holder på med bare er gøy. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

Drømmejobb
24-åringen stortrives på fiske og kan ikke tenke seg et annet arbeide. Han kaller det mer en livsstil enn arbeide og vil holde på så lenge han kan.

- Vi er ombord 14 dager og har fri 14 dager. Nå har jeg vært her hos Kristian Berge og Vidar Andersen i to år, og jeg kommer til å være her så lenge jeg får lov. Eierne og skipperne er noen fantastisk flinke «sjefer», og de må dra meg på land hvis de ikke vil ha meg her lenger, sier han lattermildt.

- Det er bare moro det han holder på med. Det tar minimalt med tid og går ikke ut over det gode arbeidet han gjør ombord. Han må bare holde på, sier skipper Vidar Andersen til N247.

Bildet under: Benjamin Bakke på fiskemottaket på Flekkerøy onsdag ettermiddag. Foto: Arild Hansen).
Sist oppdatert 13.01.2021 klokken 14:38 av Nicolai Prebensen

- Slike går jeg når Poseideon er sinna, skriver Benjamin på TikTok en dag med mye sjøgang i Skagerrak. (Foto: Skjermdump)

Benjamin Bakke og Kristian Berge losser de første kassene av i alt ett tonn nykokte reker som skal til mottaket på Flekkerøy. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no