Andel smittede med covid-19 per 1000 arbeidstagere i respektive yrkesgrupper som har mye kontakt med kunder, elever eller pasienter. Vertikale linjer viser gjennomsnittet for alle andre i yrkesaktiv alder (20-70 år). (Foto: Folkehelseinstituttet)

Nye tall for koronasmitte i ulike yrkesgrupper

  Administrator
  11. jan 2021
  14:18
- Nye tall viser at det fortsatt er mest koronasmitte blant ansatte i serveringsbransjen. Samtidig kommer det frem at barnehageansatte og grunnskolelærere særlig i Oslo-området har høyere forekomst av smitte enn gjennomsnittet, skriver FHI i en pressemelding mandag ettermiddag.

Fortsatt er det serveringsbransjen som har høyest andel ansatte med koronasmitte, viser ferske tall.

Forskere ved Folkehelseinstituttet har tidligere undersøkt om yrkesgrupper som har tett kontakt med andre mennesker, har forhøyet risiko for å bli smittet av SARS-CoV-2 sammenlignet med andre i yrkesaktiv alder. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Mer covid-19 i noen yrkesgrupper
Under første smittebølge våren 2020 hadde helsepersonell og taxi-, buss- og trikkesjåfører høyest smitteforekomst. Under andre bølge var det ansatte i serveringsbransjen og fly-, båt, og togverter.

Fortsatt topper ansatte i serveringsbransjen statistikken over mulig smitterisiko. Det betyr at det er flere registrerte tilfeller av koronasmitte blant kafé- og gatekjøkkenmedarbeidere, bartendere og servitører enn det er blant andre i yrkesaktiv alder.

Oslo
Men de nyeste tallene viser også at barnehage- og skolefritidsassistenter, barnehagelærere og grunnskolelærere har høyere smitteforekomst enn gjennomsnittet, og dette gjelder spesielt for ansatte i Oslo-området.

Pressemelding fra FHI

Folkehelseinstituttet (FHI) i Oslo. (Foto: FHI)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no