Adrian og Laila Framvik hjemme i Søgne etter en helg full av dramatikk på skøyteisen i Kristiansand. Laila Wehus var ikke tilstede da bildet ble tatt. (Foto: Privat)

Her redder Helena (16), Adrian (16) og Laila nok en mann fra vannet i helgen

  Nicolai Prebensen
  11. jan 2021
  12:10
Helena Wehus, Ardian og Laila Framvik reddet to menn i helgen hvor begge hadde gått gjennom isen i Jegersberg i Kristiansand.

- Vi var selv på skøyter da mine foreldre sa at isen på vannet var trygg på Gimlekollen-siden av vannet, og det var minst ti centimeter stålis der vi var både lørdag og søndag. Nærmere demningen var det imidlertid ikke is for to dager siden, og det var i det området de to mennene gikk gjennom isen, sier Laila Framvik til N247 søndag kveld. 

Hun er mor til Adrian og hjemmehørende i Søgne.

Helena Wehus er klassekamerat til Adrian og var med begge dagene under redningsdådene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Han i går vet vi ikke så mye om, han hørte vi rope om hjelp, og ved hjelp av noen greiner og stort mot fra Adrian fikk vi ham opp. Han gikk bare hjem etterpå, fortsetter Framvik.

Hun forteller at han som gikk gjennom isen omtrent samme sted som han i går, kom fra Sødal-siden, og der visste de at isen var utrygg.

Fortsatte
- Vi forsøkte å rope til han, men han bare fortsatte, og vi så han gikk gjennom. Der ute visste vi at isen var utrygg, og jeg må innrømme at jeg var redd da vi gikk utover mot stedet. Det var ikke Adrian, og han akte seg utover mot mannen ved hjelp av en planke, og til alt hell hadde han med seg et tau i dag, som vi skulle ha moro med på isen.

- Adrian fikk til slutt akt seg langt nok ut til at han kunne kaste tauet til mannen, og vi fikk etter mye strev mannen ut av vannet til slutt. Dette var nære på fordi det virket som om mannen ga opp etter hvert, men slik gikk det heldigvis ikke, sier hun videre.

Ingen planer
I følge mor Laila har ikke Adrian noen planer om å bli redningsmann eller brannmann med tiden. Spørsmålet må stilles, da far i huset er Olav Framvik, nestleder ved KBR Søgne og Songdalens stasjon på Salemsveien i Søgne.

- Jeg har hatt vakt hele uka og har ikke reddet noen i hele vaktperioden. Den gjengen der har reddet to, sier en stolt brannmann til N247.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Dette bilder er tatt da Adrian, Laila og Helena redder en mann opp fra vannet i Jegersberg søndag ettermiddag. (Foto: Privat).

Sykehus
Den personen som ble reddet av de tre i dag er sendt til sykehus med ambulanse. I følge politiet var han kontaktbar da han ble lagt i ambulansen som kom til stedet søndag ettermiddag.

Laila Framvik sier at en slik opplevelse hvor alt ender godt gir en fantastisk følelse etterpå, selv om det var skummelt da det hele stod på.
Sist oppdatert 11.01.2021 klokken 15:04 av Nicolai Prebensen

Adrian (16) med tauet han brukte i dag for å redde nok en mann opp av vannet på Jegersberg. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no