Fredag testet 388 personer seg på koronasenteret på Kløvertun. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

- Høyere smittetall enn noen gang

  Nicolai Prebensen
  09. jan 2021
  14:47
- 13 nye smittede i kommunen siste døgn. Fem nye personer er satt i karantene. Vi arbeider videre med smittesporing etter utbruddet på Bakgården Både Og den 28.12.2020. Det er påvist smitte hos 26 som var tilstede på arrangementet og hos 20 som er nærkontakter til disse i flere ledd utover.

- De øvrige smittede siste døgn er knyttet til to ulike familier og en person som er testet ved grensepassering. Dessuten har vi en person med ukjent smittevei der vi nå arbeider med smittesporing, skriver kommunen i sin daglige oppdatering om smittesituasjonen.

I Fidje barnehage er det påvist smitte hos en ansatt og ett barn. De barna og ansatte som er satt i karantene vil bli testet i dag. Karanteneperioden deres er utvidet til og med 17. januar.  

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Kommunen har god kapasitet til testing og smittesporing. Nå er smittetallene høyere i Kristiansand enn de noen gang har vært under pandemien, opplyser kommunen.

- Det er viktig at alle overholder smittevernreglene for å unngå at smittetallene stiger. Alle som får symptomer forenlig med covid-19 infeksjon må bestille test og holde seg hjemme til testsvar foreligger, står det i kommentaren fra kommunen.  

Totalt er 74 smittet i Kristiansand til nå i januar. Fredag testet til sammen 388 seg på koronasenteret på Kløvertun.

SSHF
Lørdag morgen hadde sykehusene i Agder én pasient innlagt med covid-19. I alt har sykehusene gjennomført 112.777 prøver hvor 1.149 var positive. Antall prøver som er pågående er 1.541.

Sykehusene hadde seks ansatte i karantene.

Helse Sør-Øst
Lørdag morgen hadde Helse Sør-Østs sykehus 93 pasienter innlagt med bekreftet covid-19. Av disse var 19 pasienter innlagt på intensivavdelinger, hvorav 13 får respiratorbehandling.

Sykehusene i Agder hadde én pasient innlagt med covid-19 lørdag morgen. (Foto: Pixabay)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no